Merkez üssü Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depremin İstanbul'u etkileyip etkilemeyeceği konusunda şunları kaydetti:
"AlakırSındırgı/Balıkesir depremleri İstanbul, Marmara’yı etkiler mi deniliyor. Marmara Bölgesindeki faylara stres yüklemiş, stres alanlarını etkilemiş olabilir ama ben KAF’ın (Kuzey Anadolu Fay Hattı) kuzey kolunu etkileyeceğini sanmıyorum. Geçmiş olsun."
Görür, depremin ardından yaptığı ilk paylaşımda hasarlı evlerden uzak durma çağrısı yaptı:
"Şimdi AlakırSındırgı/Balıkesir’de 6,1 deprem oldu. Deprem Simav Fay Zonu, Sındırgı Segmanı üzerinde. Sağ yönlü, yanal bir fay niteliğinde. Küçük deprem değil, hasar olabilir. Daha büyük deprem olacağını sanmıyorum. Evlerden bir müddet uzak durun."
Bir diğer paylaşımında Sındırgı ve çevresinden yıkım haberleri geldiğini ifade eden Prof. Görür, şunları söyledi:
"Sanıldığı kadar hasarsız atlatılmayacak. İnşallah fazla zaiyat olmaz. Şimdi televizyonlarda deprem haberi peşinde koşanlara söylüyorum: Ben deprem dirençli kentler diye yırtınırken neredeydiniz. Unutmayın Tek çözüm deprem dirençli kentler. Artçılar devam ediyor."
Sındırgı depremi neyin uyarısıdır? Deprem dirençli kentlerin uyarısıdır. Çok bilgili olmaya, araştırmaya, fay sistemlerinin ayrıntısına, falcı olmaya, ben bildim saçmalıklarına lüzum yok.
Gelin devlet, hükümet, belediye, halk el ele, omuz omuza verelim ve ülkemizi deprem dirençli hale getirelim. Bak bizimkinden daha büyük depremlerde insan ölmüyor, bizde 7 ve daha büyüğünde on binlerce insanımızı toprağa veriyoruz. Daha bıkmadık mı? Yeter değil mi? Geçmiş olsun."
Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir de şu değerlendirmeyi yaptı:
"Simav fayının batı segmenti üzerinde bir deprem, bu depreme dair 5 büyüklüğüne varan artçılar olabilir. Bu kesimde 6,1 büyüklüğü Batı Anadolu için can ve mal kaybı anlamında eşik değerde olan bir deprem... Köylerdeki yapılarda hasar gelişmiş olabilir. Artçı depremler 5 büyüklüğüne ulaşacağından halkın resmi kurum ve kuruluşların bilgisi dahilinde hareket etmesi gerekiyor. Bu yüzden halkın hasar almış binalara girmemesinde yarar var"
Nefes
Milli yemeğimiz ithal kaynıyor17 izlenme
CHP 'emeklilere 1604 TL ödensin' dedi, AKP ve MHP reddetti!1537 izlenme
Mansur Yavaş, Ankaralılara SMS gönderdi: ASKİ iflas bayrağını çekmiştir.39 izlenme
Erdoğan'a bir kötü haber daha: Özel büyük fark attı!26 izlenme
CHP Malatya İl Başkanı'na yumruklu saldırı!33 izlenme
İBB iddianamesi tamamlandı! İmamoğlu'nun 2352 yıla kadar hapsi istendi8 izlenme
Kadınları tuvalette taciz eden Afgan uyruklu kişiye meydan dayağı!42 izlenme
Reuters Enflasyon Anketini Açıkladı! Emekli ve Memur'u Hayal Kırıklığına Uğratacak Oranlar...57 izlenme