CHP’nin 75 yıl sonra kazandığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde ortaya çıkan borç, 31 Mart seçimlerinden sonra bugüne dek açıklanan tüm sayılarıgeride bıraktı.
Önceki yönetimin, 2024 bütçesi 12 milyar lira olan belediyeyi 15,5 milyar lira tutarında devasa bir borçla devrettiği açıklandı.
CHP'li yönetime devredilen rekor borçlar kalem kalem yazılarak belediye binasına asıldı. Şehrin farklı noktalarındaki bilboardlara da belediyenin borcunu gösteren görseller yerleştirildi.

"MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir halkının büyük bir borçla karşı karşıya olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Görevi devralır almaz mali tablonun ortaya konulması talimatını vermiştim. Belediyenin mali durumu ortaya çıktı. 31 Mart’tan sonra bugüne kadar açıklananlar arasında en yüksek borç yükü Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde. Fakat bu durum bizi durdurmayacak, yavaşlatmayacak ve Balıkesir’e canla başla hizmet etmekten alıkoyamayacak. Asla ‘enkaz devraldık’ demeyeceğiz. Mazeret değil, iş üreteceğiz.
Bu kadar borca rağmen Balıkesir’in bugüne kadar alamadığı hakkını alıp Balıkesirli hemşerilerimize iade edeceğiz. Verdiğimiz sözlerin tamamını tutmak, projelerimizi eksiksiz şekilde hayata geçirmek için kaynak bulacağız, gece gündüz çalışacağız. Balıkesir’i yönetme görevine biz talip olduk. Hemşehrilerimiz de bu görevi en iyi yapacağını düşündükleri kişi olarak beni Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirdi. Şimdi Balıkesir’imiz için bu görevin gereğini layıkıyla yapma zamanıdır.”
BirGün
Uğur Mumcu'nun katledilmesinin üzerinden 30 yıl geçti: Dosya hala aydınlatılmayı bekliyor39 izlenme
Vakıflara "bağış yapın" yazısı!196 izlenme
115 çocuktan biri olan 15 yaşındaki çocuk anne: Korkuyorum502 izlenme
Avrupa’nın 115 dolara aldığı doğalgaza 280 dolar veriyoruz!1259 izlenme
Muharrem İnce: Ekonominin çökmesi böyle bir şeydir132 izlenme
Restore edeceğiz diye 451 yıllık çeşmeyi yıktılar!111 izlenme
Hatay Valiliği'nden Suriye’ye yol ve köprü ihalesi!87 izlenme
THY'ye, Varlık Fonu zırhı! Sorular yanıtsız116 izlenme
AKP itiraz etmişti! 332 oy farkla CHP'li Salman kazandı!
Fırsatçılar iş başında! 'Tam kapanma'da alkol kısıtlamasından sonra 'sigara da yasaklansın' çağrısı!
AKP-YRP ittifak görüşmelerinde ilerleme yok: Şanlıurfa'da AKP'den ayrılan Gülpınar YRP'ye aday gösterildi
AKP ile muhtarlar arasında iftar krizi: "İftara niye gelmedin, hizmet beklemeyin"