Sayıştay, devlet kurumlarının kâr amacı gütmeyen dernek, vakıf, cemaat gibi kuruluşlara, 6 milyar 217 milyon lira para aktardığını ortaya çıkardı.
Sözcü’de yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2 milyar 441 milyon, Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki AB Başkanlığı 896 milyon, Hazine ve Maliye Bakanlığı 800 milyon, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 393 milyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı 195 milyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı 176 milyon, Sağlık Bakanlığı da 139 milyon lirayı dernek, vakıf, cemaat gibi kâr amacı gütmeyen kuruluşlara aktardı.
İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bile 2017 yılının toplam yardım tutarını fazlasıyla aşmış durumda. Bu para transferleri derhal açıklanmalı” ifadelerini kullandı.
İyi Partili Aytun Çıray da konuyu Meclis gündemine taşımıştı. Çıray, verdiği önergede, “Toplamda 6 milyar 217 milyon TL tutarındaki dudak uçuklatan bu paranın kamu dışında kimlere aktarıldığının derhal açıklanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Ancak önergeye henüz cevap verilmedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/bakanliklardanvakifvecemaatlerebuyukdestekh53753.html
AKP'den vekil adayı olan Kaymakam'dan eczane çalışanlarına pes dedirten 'maske - sosyal mesafe' cezası!70 izlenme
AKP ve MHP oylarıyla reddedildi! 'Hizmet yok, ödeme var!'40 izlenme
Seçim olmadan tartışması başladı: Erdoğan seçimi yenilerse tekrar aday olabilir mi?230 izlenme
CHP'li Özel: Rüşveti alan Türkiye'yi yurt dışında temsil ediyor!96 izlenme
CHP delegeleri 'Olağanüstü Kurultay' için harekete geçti21 izlenme
Geçinemediğini söyleyen vatandaşa AKP'linin cevabı pes dedirtti!143 izlenme
CHP'li vekilden bomba iddia! 'Binali Yıldırım 2017 yılında Paramount Otel'de kaldı'60 izlenme
Eğitimde kriz MEB’de lüks: 3 günlük toplantı için 4.2 milyon lira harcandı28 izlenme