Sözcü’den Özlem GÜVEMLİ’nin haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'da Arnavutköy, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Maltepe, Pendik, Sancaktepe ve Şile'de bulunan 169 hazine arazisini, açık artırma ile satışa çıkardığını duyurdu.
Arsalar 127 bin 755 TL'den başlayan fiyatlarla 5 Nisan günü satılacak. Vadeli, KDV'den muaf ve açık arttırma ile satılacak arsalar için 24 ay vade yapılacak, yüzde 25 de peşinat isteniyor.
EN PAHALI ARAZİ BAŞAKŞEHİR'DE
Satışa çıkan hazine arazilerinin konut, ticaret, otel imarına sahip. En yüksek tahmini bedel, Başakşehir Bahçeşehir 2.Kısım'da bulunan ve imar planlarında konut alanı olan 11 bin 445 metrekarelik alan için 60 milyon 87 bin 90 TL olarak belirlendi.
169 arsanın büyük çoğunluğu Arnavutköy Haraççı Mahallesi'nde bulunuyor. Satılacak arazilerin toplam büyüklüğü yaklaşık 100 bin metrekare.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 yılında İstanbul’un kıymetinin bilinmediğini belirterek, “Biz bu şehre ihanet ettik, bundan ben de sorumluyum” demişti.
Dindar nesil derken kindar nesil yetişti! Mersin'de 16 yaşındaki kız çocuğu yaşıtını tekme ve yumrukla darp etti31 izlenme
İzmir'deki yangınlar devam ediyor... 440 konutluk site boşaltıldı35 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz sayıştay raporlarını paylaştı: Zafer Havalimanı üzerinden milyonlar aktı!20 izlenme
Türk balıkçı teknesine taciz böyle engellendi: Türk Sahil Güvenliği kovaladı, Yunan botu kaçtı!27 izlenme
Özelleştirmedeki amaç belli oldu: TEİAŞ’ın özelleştirilmesinde hedef değerli araziler!49 izlenme
Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Dr. Bozoğlu açıkladı: AB’nin çöplüğü olduk121 izlenme
Musk, Twitter için yeni kaynak arayışında31 izlenme
'Her iki MHP'liden biri ittifaka karşı'233 izlenme