Sözcü’de yer alan habere göre, Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Karakusunlar Mahallesi’nde bulunan hazineye ait Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içindeki Çiğdem Ormanı olarak bilinen Dışişleri Bakanlığı Ormanı arazisi 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile özelleştirme kapsamına alınmıştı.
103 bin 867 metrekarelik ağaçlarla kaplı arazi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından da plan değişikliği hazırlanmıştı. Dışişleri Bakanlığı arşiv binasının bitişiğinde bulunan araziye; ticaret ve konut, özel sosyal tesis alanı ve rekreasyon fonksiyonları verildi.
Konut ve AVM gibi ticari birimlerin yüksekliği 12 kat olarak belirlendi. Plan değişikliğine askı süresinde yapılan itirazlar reddedilerek 9 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 3 Eylül tarihli Resmi Gazetede de özelleştirilen araziyi satışa çıkardığını duyurdu. İhalede son teklif verme tarihi 25 Eylül olarak duyuruldu. Geçici teminat bedeli de 100 milyon TL olarak belirlendi. Arazinin satışından elde edilecek gelirle Dışişleri Bakanlığı’na yeni hizmet binaları yapılacak.
Taşınmazı konut yapımına açan plan değişikliği notlarında “Ticaretkonut alanlarında mevcut ağaçlar korunarak hazırlanacak peyzaj projesine göre uygulama yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Kaynak: Sözcü
Tele1
'Bilal Erdoğan’ın arkadaşı' demek suç oldu29 izlenme
AKP'li başkandan ortağına sehven kıyağı: 2 katına çıkarıldı35 izlenme
Muharrem İnce’den öğrencilere burs vaadi 'Karşılıkısz!'167 izlenme
İŞKUR ilanında dikkat çeken 'AKP' ayrıntısı! Bakın başvuru nasıl yapılacakmış18 izlenme
Merkez Bankası döviz krizinin "iç güç"lerini açıklayamadı: Ticari sırmış!112 izlenme
Okul müdürü kız öğrencilere hakaretler ederek etek boyu ölçtü!197 izlenme
Cumhur İttifakı ile seçmeni arasındaki ekonomi uçurumu büyüyor! "Yönetemiyorlar"37 izlenme
AKP'liler aday tanıtım toplantısında birbirine girdi !1867 izlenme