Yerli ve milli diyen ancak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelere TOGG yerine Mercedes makam araçları ile gelen bakanlar, 9 Aralık’tan bu yana devam eden 2025 bütçe görüşmelerinde de geleneği bozmadı. 17 bakandan beşi TOGG kullandı. Her bakana birer yerli ve milli otomobil TOGG tahsis edilmişken bakanların büyük bölümü makam aracı olarak Mercedes ve Audi kullanıyor.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Vatandaş açlık ve yoksulluğun gölgesinde yaşam savaşı verirken iktidar vatandaşın parasını har vurup harman savuruyor, yine itibardan tasarruf yok. Vatandaşın sesi bakanlara ulaşmıyor. Lüks ve şatafat sürüyor. Vatandaş yemeğini çöpten topluyor. İktidar ise milyonluk araçlarla bu yoksulluğun üzerinden geçiyor” dedi.

S SERİSİNİN FİYATLARI
Bakanların kullandığı otomobiller Mercedes’in en pahalısı olan S serisinden seçiliyor. Liste fiyatları şöyle:
S 450 d: 15 milyon 820 bin TL
S 500: 17 milyon 219 bin TL
TOGG’UN LİSTE FİYATLARI
TX10 V1 Standart Menzil: 1.432 bin TL
V1 Uzun Menzil: 1 milyon 673 bin TL.

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma Bakanı ve Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi Bakanı Fatih Kacır ve Enerji Bakanı Alpaslan Bayraktar Meclis görüşmelerine TOGG ile geldi.
Kasım ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu bütçe görüşmelerine katılan bakanların otomobillerini de SÖZCÜ görüntülemişti. Görüşmelere Ulaştırma, Enerji ve Aile Bakanı TOGG ile gelmişti.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı tasarruf tedbirlerinde makam araçları da vardı. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ekibiyle Meclis’e minibüsle ve tek araçla geldi.
Sözcü
Son ankette 3'üncü olan parti herkesi şaşırttı21 izlenme
CHP'li belediyenin gıda yardımları bazı okul müdürleri tarafından engellendi34 izlenme
İsrail ile Türkiye arasında bayrak krizi: "Elçilik temsilcileri terörist Haniye'nin yasını tutmak istiyorsa Türkiye'ye gidip Erdoğan'la yas tutabilir"14 izlenme
Dünyada gıda fiyatları 11 aydır düşerken Türkiye’de artış sürüyor28 izlenme
Suriyeliler ülkelerinden kaçmıştı, Avrupa'daki Ukraynalılar savaşmak için ülkelerine dönüyor!52 izlenme
Suriye sınırından acı haber: Bir asker Şehit oldu59 izlenme
Emekliler açlığa mahkum: 4 milyon kişi ‘sıfır’ zam alacak!31 izlenme
İmamoğlu'ndan CHP'nin adayına sert tepki: "Kendine ya başka bir iş ya da başka bir parti bul"35 izlenme
AKP'de silahlı kavga: Başkan adayı yaralı
Sigarada zam yağmuru devam ediyor! Bir firma daha fiyatları artırdı
İbrahim Kahveci AKP'ye seslendi: "Bu dindarlığınız, mülakat odalarına, ihale odalarına niye girmiyor?"
Naci Görür: "Kanal İstanbul değil, büyük İstanbul depremi için hazırlığa para akıtın"