Bugün Sözcü gazetesinin ilk sayfasında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Ulaştırma Bakanlığı’ndan milyarlık yol ihalesi alan Ek Pet şirketinin patronu Selman Reşitoğlu ile İstanbul'daki Belediye operasyonlarında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Aziz İhsan Aktaş'ın ortağı Gürkan Dölekli'nin İngiltere’de çekildiği iddia edilen fotoğrafı yer aldı.
Söz konusu haberde, "Bakan Mehmet Şimşek'in Londra'da poz verdiği kişilerden biri, İstanbul'daki Belediye operasyonlarında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Aziz İhsan Aktaş'ın ortağı Gürkan Dölekli çıktı. CHP’li Başkan Rıza Akpolat’ın ona ihale verdiği gerekçesiyle hapiste olduğu hatırlatıldı" denildi.
“Şimşek'in masasındaki kişi suç örgütü liderinin ortağı çıktı” başlıklı habere Bakan Şimşek’ten tepki geldi.
Şimşek, “Bir gazete Bakan olmadığım döneme ilişkin tek bir fotoğraf ile bugün manşetten zorlama bir haber yapmıştır” diyerek isim vermeden Sözcü gazetesine işaret etti.
“Daha önce de ifade ettiğim gibi, Batmanlı hemşerimle Londra’da ziyaretime gelmiş kişiyi tanımıyorum. Hayatımda ilk kez gördüğüm kişilerin geçmişlerini ve geleceklerini bilmem imkânsızdır. Masamıza oturan veya fotoğraf çektirdiğimiz kişilerle irtibatlı olduğumuz iddiası ise akıl dışıdır” diyen Şimşek, söz konusu haberi bir “saldırı” olarak değerlendirdi.
Şimşek, şunları kaydetti:
“Ekonomi programımız her zorluğun üstesinden gelip başarılı şekilde sürmektedir. Görevimizi hakkıyla yürüttükçe bu saldırıların devam etmesine de, bu mesnetsiz iddiaların zamanlamasına da şaşırmıyoruz. Çabamız, aziz milletimizin arzuladığı huzur ve refah içindir. Akıl ve gerçek dışı saldırıların sonuca ulaşamayacağı bilinmelidir.”
Cumhuriyet
Mehmet Şimşek, akaryakıt fiyatlarını böyle savundu33 izlenme
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adaylığı ve diğer birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.39 izlenme
Mehdiliğine inanmadı diye komşusunu 9 kurşunla öldürdü, müebbet hapis cezasına çarptırıldı!44 izlenme
2023 Türkiye'sinde ucu bucağı olmayan zam kuyrukları: "Eskiden kuyruklar vardı" diyenlere bu görüntüleri izletin!58 izlenme
İşte yüzde 52 yüzyılı: Ülkemizde bir elmanın fiyatı 14, kilosu 49 TL46 izlenme
Prof. Ersan Şen 'Fransa'da asgari ücretin 1/4'ü ile alabildiğin çamaşır makinasını burada asgari ücretle 2.5 ay çalışarak alabiliyorsun!'101 izlenme
Zam dalgasına yeni bir ürün daha eklendi! Litresi 300 TL'ye çıktı...45 izlenme
Erdoğan’a anket şoku: AK Partili seçmen memnun değil!1242 izlenme
Meyve-sebze yiyemeyebiliriz
Güllü'nün kızının ve arkadaşının yurt dışına kaçmak için bavullarla binadan ayrıldıkları görüntüler ortaya çıktı
Özgür Özel’in ‘ahtapot’ ifşasına Fatihli vatandaşlardan destek: "Eğer hukuk varsa tüm belediyelere nasıl işliyorsa Fatih Belediyesi için de işlesin. Hukuksuzluk varsa onlar da Silivri'ye gitsin"
İstanbul'un göbeğindeki okulun zilini Mehter Marşı yaptılar !