Home
03 Mayıs 2024 ( 25 izlenme )
Reklamlar

Bakan Şimşek: Suudi Arabistan'a turist götürebiliriz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TürkiyeSuudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın turizm hedeflerinin gerçekleştirilmesine Türkiye'nin yardımcı olabileceğini belirtti. Şimşek, "Oradaki tesislerin yapılmasına ve işletilmesine katkıda bulunabiliriz. Oraya tur operatörlerimizle turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz." dedi.

Suudi Arabistan'ın turizm alanında iddialı hedeflerinin olduğunu vurgulayan Şimşek, Türkiye'nin bu hedeflerin gerçekleştirilmesine yardımcı olabileceğini çünkü iki ülkenin turizm mevsimlerinin farklı olduğunu belirtti. Türkiye'nin inşaat sektöründe büyük birikime sahip olduğunu ve bu alanda Suudi Arabistan'a destek verebileceğini ifade etti.

Ayrıca, Türkiye'nin hizmet ihracatını büyütmeyi amaçladığını ve Maliye olarak bu alana güçlü destek verdiklerini belirten Şimşek, hizmet ihracatında vergi indirimleri sağlandığını ve bu sayede Türkiye'nin hizmet ihracatının artırılmasını hedeflediklerini dile getirdi.




Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Epstein Adası'nda Türkçe konuşan çocuk söylentisi yalan çıktı AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten skandal 'terör' gafı! 'Türkiye DAEŞ ile mücadele eden yegâne terör örgütüdür, PKK ile de diğer terör örgütleri ile de mücadele eden yegâne terör örgütüdür!' Ankara'da konuşulan 'ham bilgi': "İktidar emekli maaşına ve asgari ücrete ek zam yapacak, oranlar dikkat çekiyor" Türk astronot uzaya fırlatıldı ! Hüloooğğğğ