Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 28 Kasım verilerine göre, 350 bin 385 test yapıldı.
Son 24 saatte, 21 bin 655 yeni vaka tespit edildi. 20 bin 7 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle bugün 213 kişi hayatını kaybetti.
BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Tabloda bir süredir ciddi değişkenlikler görülmüyor. Bu seyir, kontrolü kolaylaştırıyor. Tedbirlere daha fazla duyarlı olursak vaka sayılarında daha iyi sonuçlar elde edebiliriz. Salgın ortamından çıkış için, aşı gündemde ilk sırada yer alıyor. Aşınızı vaktinde yaptırın” dedi.
AŞILAMADA İLK SIRADA ORDU VAR
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu'yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti.
EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.
DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?
Bakanlığın 27 Kasım verilerine göre, dün 358 bin 274 test yapılmıştı. Dün, 23 bin 759 vaka tespit edilirken, 192 kişi hayatını kaybetmiş ve 25 bin 103 kişi sağlığına kavuşmuştu.
İstanbul’un mülteci semti: Vatandaş endişeli! 729 bin Suriyeli kayıp22 izlenme
Nefes kesen gösteri: SOLOTÜRK Boğaz Köprüsü’nün altından geçti!61 izlenme
‘Sessiz İstila’ kısa filminin yapımcısı Hande Karacasu'ya gözaltı55 izlenme
Bahçeli'nin TRT çıkışına Erdoğan’dan yeşil ışık: "Sayın Bahçeli böyle bir şey kullandıysa bana göre gayet güzel bir takdirdir. Hayırlı olur inşallah diyelim"21 izlenme
Arınç’tan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’na ‘damat’ yanıtı87 izlenme
Kilise saldırısı İtalya basınında geniş yankı buldu! Bakan Yerlikaya'nın sözlerini manşete taşıdılar22 izlenme
Sinan Ateş cinayeti Ülkü Ocakları’nın gelir kapısı oldu71 izlenme
Huzur Giyim'in veliahtı uyuşturucudan tutuklandı9 izlenme