Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 28 Kasım verilerine göre, 350 bin 385 test yapıldı.
Son 24 saatte, 21 bin 655 yeni vaka tespit edildi. 20 bin 7 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle bugün 213 kişi hayatını kaybetti.
BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Tabloda bir süredir ciddi değişkenlikler görülmüyor. Bu seyir, kontrolü kolaylaştırıyor. Tedbirlere daha fazla duyarlı olursak vaka sayılarında daha iyi sonuçlar elde edebiliriz. Salgın ortamından çıkış için, aşı gündemde ilk sırada yer alıyor. Aşınızı vaktinde yaptırın” dedi.
AŞILAMADA İLK SIRADA ORDU VAR
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu'yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti.
EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.
DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?
Bakanlığın 27 Kasım verilerine göre, dün 358 bin 274 test yapılmıştı. Dün, 23 bin 759 vaka tespit edilirken, 192 kişi hayatını kaybetmiş ve 25 bin 103 kişi sağlığına kavuşmuştu.
Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenine çok sayıda öğrenciye cinsel istismardan hapis cezası!292 izlenme
Kuşadası'nda çevre ve kadın örgütleri, Rojin Kabaiş ve Hakan Tosun için bir araya geldi10 izlenme
Selefi şarlatandan saçmalıklar: Türkler Müslüman değildir110 izlenme
AKP'li trole tepkiler çığ gibi! Atatürk'ün 'Beyler, yarın cumhuriyeti ilan ediyoruz' sözleriyle dalga geçti!68 izlenme
Bürokrattan 21 bin liralık ek maaş savunması! "Bu bizim talebimiz değil!"50 izlenme
İflaslar çığ gibi büyüyor14 izlenme
Son Dakika: Elon Musk, Twitter'ı resmen satın aldı: "Daha fazla para kazanmak için yapmadım"32 izlenme
Mansur Yavaş'tan Bayraktar ailesini köşeye sıkıştıran soru: Niye şimdi?48 izlenme
Yargıtay’dan öğretmenlere kötü haber
Muhalif belediyelere 'reform' kelepçesi! Belediyeler nakit sıkıntısına düşecek, yoksula yardım yapamayacak!
Dolandırıcılıktan hapis cezası almıştı: Fatih Altaylı'yı Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş tutuklatmış
'Demir Yumruk' sanıklarından CHP milletvekili Meriç'in dosyası ayrıldı