Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin dünkü Kabine Toplantısı sonrası konuştu.
Bilgin, "Teknik çalışma tamamlandı, meclis gündemine gelmesi artık siyasetin vereceği bir karar" dedi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "28 Aralık'ta EYT düzenlemesini kamuoyuyla paylaştık. Milyonlarca vatandaşımızın sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında TBMM'nin takdirine sunuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
EYT, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor. Bu tarihten önce işe başlayanlar yaş şartına bakılmadan prim günü ve sigortalılık süresini doldurduklarında emeklilik hakkı kazanacak.
Kaynak: Gerçek Gündem
Vatandaşın cebindeki yangın sönmüyor: Yoksulluk sınırı 58 bin liraya yükseldi!26 izlenme
Vizyon belgesi toplantısındaki o görüntüsü gündem olmuştu: Selvi Kılıçdaroğlu’nun koronavirüs testi pozitif çıktı45 izlenme
Father of the Turks (Türklerin babası): Atatürk40 izlenme
AKP’li başkanın kızına ev hapsi! Karıştığı kazada baba ölmüş, oğlu ise yaralanmıştı15 izlenme
Emekliler isyanda: "Bu iktidar bizleri aç koydu, açık koydu, her şeye muhtaç etti"24 izlenme
Yılmaz Özdil'den Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çok konuşulacak yanıt ! 'Kendisi de bir hekim ama...'157 izlenme
Şok iddia! Larvalı domatesler tanzime mi gitti?101 izlenme
Fotoğraf doğrulandı: Mehmet Özhaseki, FETÖ okulunda gülücükler saçıyor!527 izlenme
Sedat Peker 'ben de size akitimizi hatırlatmak isterim' diyerek çağrı yaptı
AKP'li Maldivler tatilcisi mafya lideriyle kol kola!
Zihniyetiniz batsın ! Vergilerimizin ne olduğunu soran Umut İpek isimli o vatandaş işten attırıldı !
Ameliyat olan Murat Çalık'ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme: Acil tahliye talep edildi!