Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir dizi programa katılmak üzere Samsun'a geldi. Bakan Bayraktar, Valilik ile Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinin ardından AKP Samsun 95'inci İl Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı.
Burada konuşma yapan Bakan Bayraktar şunları söyledi:
"Biz sıvılaştırılmış gazı da ülkemize almaya başladık. Bunun için önemli altyapı yatırımları yaptık. Gemiyle taşıdığımız sıvılaştırılmış gazı bir gazlaştırıyoruz, tesislerde gazlaştırıp evlerimize getiriyoruz. Bunların karın ağrıları başka. Cumhurbaşkanımızın New York ve Washington'daki ziyaretinde bir sürü şey uydurdular. Bunların zihniyeti, kendi belediyelerindeki yolsuzlukları, yabancı ülkeler ve batılı ülkeler destek olmadıkları için onları şikayet ediyorlar. Destek arıyorlar.
Beklentileri şu; Cumhurbaşkanımız bu ziyarette istediğini alamayacak, bu ziyaret kötü geçti olacak. Siyasi ezikliğin ve kompleksin bir ifadesi. Gayet güzel görüşmeler oldu. Amerika ile enerji anlamında yaptığımız anlaşma şu; 43 milyar dolarlık bir anlaşma yaptık. Benim enerjiye ihtiyacım var mı, var. Bunu bir yerden almam lazım. Ucuz neresi veriyorsa ben gazı oradan alırım. Bizim en ucuz gazımız, Karadeniz gazı tabii.
Ondan sonra, Türkmenistan'dan sonra en ucuza ülkemize gelecek gaz. 2027'de başlayıp 1718 yıl sürecek. Belediye yönetmekten aciz, çöpleri toplamaktan aciz, suya yüzde 100'lerin üzerinde zam yapan, zam yaptığı gibi suyu da tedarik edemeyen zihniyetin bunu anlamasını beklemiyoruz."
NEFES
98 yıl önce kovulan Fransızlar sınırımızda!225 izlenme
Sedat Peker’in eşinden fotoğraflı mesaj34 izlenme
İstanbul Atatürk Havalimanı yolcuya kapatıldı ama ayrıcalıklı 90 bin uçuş gerçekleşti!67 izlenme
Baltayla Atatürk heykeline saldırdı!126 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 6.818 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.399.781’e, can kaybı da 24.328’e yükseldi!99 izlenme
Mezbahayı nikâh salonuna dönüştürmek için 41 milyon liralık ihale!77 izlenme
Patronun parmak salladığı sendika başkanına bir soruşturma daha!21 izlenme
'Mahir Polat ilaç almıyor' iddiasına çok sert yanıt!23 izlenme
Melih Gökçek dönemindeki “Hilafet” çağrısına Ankara sessiz kaldı!
Yaşar Güler "Sarıklı amiral" için topu MİT'e attı
15.1 milyar dolar kaynağı belirsiz paranın neden ve ne karşılığında geldiğini kimse bilmiyor
Süreçte neler yaşandı? 20 maddede Ayhan Bora Kaplan olayında yaşananlar!