Yüksek enflasyon altında hayat mücadelesi veren ve sofradaki gıdayı birer birer eksilten vatandaş kilogramı bin lirayı aşan kıyma ve kırmızı ete hasret kaldı. Neredeyse kasabın ve lokantaların önünden bile geçemediklerini kaydeden, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Osmaniyeli hemşehrileri, kırmızı eti pahalı olduğu için alamadıklarını belirtti.

"Rüyamızda yeriz artık"
Osmaniye Kadirli’deki bir vatandaş, “Çarşıdaki kebapçıların önünden geçerken burun deliklerime pamukları tıkıyorum kokusunu almamak için” ifadelerini kullanırken bir başka vatandaş da “Etin rengi nasıl” diye sordu.

"56 ayda bir et yiyorum"
‘EN SON BAYRAMDA YEDİM’
Yüksek fiyatlardan dolayı et alamadığını aktaran emekli bir vatandaş, “Et alamıyorum, en son Kurban Bayramı’nda yedim. Etin fiyatı tahminime göre bin 100, bin 200 lira, rüyamızda yeriz ancak. Et canım istiyor tabii ki istemez olur mu? Tavuk eti de yiyemiyorum. Kebap hiç yiyemiyorum, kokusunu duyuyorum ancak” dedi. Bir başka vatandaş ise ancak 56 ayda bir et yiyebildiğini belirterek “Ben et yediğimi bilmiyorum, et yediğim yok ki sen daha bana eti soruyorsun. Rengi nasıl etin? Ben de size soruyorum” cümleleri ile yaşadığı ekonomik krizi özetledi.

"Tavuk da yiyemiyorum"
Ayda bir kere bile et alamadığını ve açlık sınırının da altındaki 7 bin 200 liralık yaşlılık maaşı ile geçinmesi beklenen bir vatandaş ise “Ayda bir et yemiyorum. Şöyle tahminen 56 ayda bir et yiyorum, ne renk unuttum” dedi. Diğer bir vatandaş ise “Soruyorum size, et nasıl bir şey?” ifadelerini kullandı.

"Et nasıl bir şey?"
Evine bir kilogram et alamadığını ve artık etin fiyatını bile bilmediğini kaydeden bir başka vatandaş, şöyle konuştu: “Et alamıyorum, pahalı kardeşim. Ben kendi karnımı doyuramıyorum ki, et bulamıyorum ki marketten et alayım. Tavuk da zaten yemiyorum. Kebap da yiyemiyorum, bir kebap 300400 lira diyorlar nereden bulayım 400 lira?”
Sözcü
Sedat Peker'in ifşalarının odağındaki isme yeni suçlamalar!49 izlenme
Bakanlıktan dikkat çeken çizelge! Makyaj yapmak, şarkı söylemek işten atılma gerekçesi!107 izlenme
Çanakkale Köprüsü’nde zarar büyük33 izlenme
Madenciler Soma'dan Ankara'ya yürüyüşün 4. gününde: "Herkesi madencilerin yanına bekliyoruz"32 izlenme
'Elektrik rantı yandaşa, faturası halka!'92 izlenme
TMSF'den büyük skandal ! Barış Pınarı Harekâtı Gecesi'nde 'dansöz' oynattılar !172 izlenme
6 bin 743 sosyal medya hesabı hakkında adli işlem başlatıldı!133 izlenme
Devlet bütçesini alt üst eden Diyanet, bağış kampanyası başlattı!157 izlenme
Kayyımı protesto eden yaşlı kadın: "Belediyeyi bırakın Filistin'e bakın bir vatanımız kaldı"
Bayram sonrası 'iğneden ipliğe' zam
Arapça tabelalara sahip çıkan AKP'li vekilin FETÖ'ye övgüler yağdırdığı tweeti ortaya çıktı!
Murat Çalık'tan cezaevinde ailesiyle fotoğraf: "Kavuşacağız, yine buluşacağız"