Türk siyasetinde geçtiğimiz Cuma günü kritik bir buluşma gerçekleşti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'teki makamında DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile İçişleri Bakanlığınca Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan DEM Partili Ahmet Türk'ü ağırladı.
40 dakika süren görüşmede Bahçeli’nin, yazar Muhsin Kızılkaya’nın Kürtçe ile şahsi macerasını anlattığı “Bir Dil Niye Kanar” kitabına vurgu yaptığı ve oradan ilham aldığını dile getirdiği öğrenildi.
Gazeteci Yaşar İçen konuyla ilgili şunları anlattı:
DEM Parti heyetinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ziyaretinin kamuoyuna yansıyan görüntüleri maalesef ki magazinsel olarak halâ konuşulsa da bugün biraz da içeride konuşulanlara kulak verelim istiyorum. İçeride gerçekleşen konuşmaların ve iletişim frekansının tonu uyumdan yanaydı. Ve hatta duygusal empati iklimi fazlasıyla hakimdi ortama. Bahçeli’nin Kürt Yazar Muhsin Kızılkaya’nın 'Bir Dil Niye Kanar' kitabına vurgu yapması ve oradaki cümleler/duygular üzerinden aldığı ilhamı dile getirmesi oldukça değerliydi.
Muhsin Kızılkaya bölge siyaset bilgisi ve edebiyat dili ile benim de takdir ettiğim ve kendime yakın gördüğüm bir isim. Bahçeli’nin yaptığı “kardeşlik çağrısında” Kızılkaya’nın kitabından ilham alması ve bunu dile getirmesi içeride oluşan iklimi ve bundan sonraki süreci anlamamıza yetiyor elbette. Buraya kadar her şey normal ve olması gerekenlerdi.
Muhsin Kızılkaya, 1963 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde doğdu.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra gazeteciliğe başladı.
Çeşitli gazetelerde çalıştıktan sonra 2015 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Mersin milletvekili seçildi.
7 Haziran'da aday gösterilen Kızılkaya 1 Kasım'daki seçimlerde ise partisi tarafından aday gösterilmedi.
Gazeteciliğe dönen Kızılkaya'nın 15 kitabı bulunuyor. Aynı zamanda Kürtçeden Türkçeye de 14 çeviri kitabı var.
Sözcü
Vicdanını rafa kaldırdı! AKP'li meclis üyesi kadın cinayetlerinde kadınları suçladı: "Öldürenler kadar ölenler de suçludur"32 izlenme
Milyarlık vergilere erteleme var, TOKİ taksitine yok!77 izlenme
Sayıştay raporu skandalı ortaya çıkardı: Kanser ilaçları imha edildi, SGK soyuldu!15 izlenme
Ofiste dansözlü eğlencesi ortaya çıkan AKP’li başkan istifa etti!44 izlenme
'Sahte diploma' skandalında yeni gelişme: BTK iptal edilen sahte e-imza sayısını açıkladı10 izlenme
Erdal Atabek'ten çarpıcı Sedat Peker yorumu: Her şeyi gizleyen AKP iktidarına karşı...65 izlenme
Zelenskiy’den yeni kriz uyarısı: ‘3 kıtayı etkileyecek’37 izlenme
Burhan Özfatura '15 sene bu ülkeyi ateistler yönetse AKPnin verdiği zararın onda birini veremezdi'1963 izlenme