MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kendisine soru soran gazeteci Hilal Köylü'yü azarladı. Gazeteci Köylü, katıldığı SÖZCÜ TV yayınında, "Benim gazetecilik aşkım zaten meşhurdur" dedi. "Telefonumun sabahtan beri susmuyor" diyen Köylü kendisini arayan isimlerin arasında MHP'lilerin de olduğunu söyledi.
Köylü, "Ben bu tür cevaplarla ilk kez karşılaşmıyorum. Ankara'da sıcak siyaseti takip eden meslektaşlarımın hepsi bilir, çok farklı tarzları olan siyasilere her zaman sorularımızı yöneltiriz." diye konuştu.
Köylü şu ifadeleri kullandı:
Siyasete yön veren, iktidara ortağı olan bir siyasi liderden söz ediyoruz. Son dönemin çok kritik bir konusu, bir açılım var mı, Kürt sorunu nasıl çözülecek?
Terörle mücadele devam edecek, iktidar ortakları arasında bir birliktelik var mı, görüş ayrılığı var mı çok konuşuluyor siyasi kulislerde. Herkesin aklındaki soruyu sormak için geldim.
Erdoğan son derece sessiz olmanın ötesinde Öcalan meselesinde özellikle yorum yapmamaya devam ediyor. Bahçeli'yi övüyor, liderliğini övüyor. Öcalan'ın Meclis'e çağrılması bu sürecin parçası mı değil mi noktasında çok farklı görüş ayrılıkları var gibi değerlendirmeler çok yapıldı.
Atılan bazı tweetleri gördüm. Bahçeli benim üzerimden başka gazetecilere ve başkalarına mesaj verdi gibi. Böyle yorumları MHP içinden de duydum.
Çok kızgın ve öfkeliydi. Şaşırmadım, siyasetçiler bazen bize bu tarzla yanıt verebiliyorlar.
Ben dün olduğu gibi bugün de yarın da sıcak siyaseti uzun yıllardır çok yakından izliyorum. Verdiği yanıta da teşekkür ederim diyerek kapatıyorum.
Neden teşekkür ettiğime dair mesaj geliyor. Gazetecilik soru sormaktır, yanıt almaktır. Yanıt verdiği için teşekkür ettim. Yanıtı kamuoyunun takdirinindir.
Tarihi bir süreçten geçiyoruz, tarihin sürecin ortasındayım. Ben işimi yapıyorum, benim gazetecilik aşkım zaten meşhurdur.
Telefonumun sabahtan beri susmuyor. Siyasetçiler, meslek örgütleri... Bu siyasiler arasında MHP'liler de var.
Daha önce de gazetecileri hedef göstere ve azarlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısı sonrası gazeteci Hilal Köylü'nün "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aranızda görüş ayrılığı var mı?" sorusuna sert tepki gösterdi.
Bahçeli, "Bir defa basın mensubu kardeşlerim Türkiye'yi tahrik edici, yanlış bilgilerle ayrımcılığı körükleyici davranışlardan vazgeçsin. Geçemiyorsan mesleği bırak" dedi.
Sözcü
Sedat Peker'in iddialarına vatandaş böyle tepki gösterdi 'Tayyip kendini kandırsın, bizi kandıramaz!'139 izlenme
Ümit Özdağ Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor14 izlenme
TÜGVA’ya bu defa kafe verdiler!103 izlenme
Kadınlar 8 Mart'ı işsizlikle karşıladı: Kriz önce kadını vuruyor25 izlenme
HÜDA PAR'lı isimden Gaffar Okkan için skandal sözler39 izlenme
Özgür Özel 2 milyon kişiye seslendi! "Başımızdakiler cunta pozisyonundadır"15 izlenme
AKP’li TMSF Başkan Yardımcısının 82 şirkette görevli olduğu ortaya çıktı!42 izlenme
Popçular konser erteledi AKP’liler açılış yaptı!169 izlenme
Pandemiye rağmen Ata’ya koştular! 10 ayda 1 milyon 572 bin 590 kişi Anıtkabir’i ziyaret etti!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme! BDDK harekete geçti... Savcılığa yazı gönderildi
Ankara polisinde mafya depremi!
AKP'nin Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili görüş istediği ortaya çıktı