DEM Parti öncülüğündeki Demokratik Toplum Platformu, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle 4 Ocak Pazar günü Diyarbakır’da miting düzenleyeceğini duyurmuştu.
Dün yapılan açıklamada "Öcalan’a fiziki özgürlük talebimizi en güçlü irade ile sahiplenmek ve gerçekleştirmek için tüm halkları 4 Ocak Pazar günü İstasyon Meydanı'nda birlikte olmaya ve sorumluluk almaya davet ediyoruz" denilmişti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti'nin Diyarbakır'da düzenlemeyi planladığı miting hakkında açıklama yaptı.
Bahçeli "DEM Parti öncülüğündeki Demokratik Toplum Platformu, teröristbaşı Abdullah’a Öcalan’a özgürlük talebi kapsamında 4 Ocak 2026 Pazar Günü Diyarbakır’da bir miting düzenleyecek. Bu son ve sıcak gelişme karşısında görüş ve düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?" sorusuna yanıt verdi.
Bahçeli, bu etkinliğinin düzenlenmesinin 'hiçbir mahsuru' olmadığını bildirdi.
"Elbette toplanıp beklenti, talep ve düşüncelerini seslendirebilirler. Ne var bunda?" diyen MHP lideri, İmralı'dan 27 Şubat tarihinde yapılan fesih açıklamasında Öcalan'ın özgürlük talebi olmadığına dikkati çekti.
DEM Parti’nin Türkiye partisi olma yönündeki kararlı adımlarını değerli bulan Bahçeli, DEM'lilere sürece dair uyarıda da bulundu.
Devlet Bahçeli'nin açıklaması şu şekilde;
Evvela şunu söylemeliyim ki, ifade ve düşünce hürriyetinin meşru sınırları dahilinde, yürürlükteki yasa ve anayasa hükümleri kapsamında herkesin, her siyasi partinin toplanma, gösteri ve açık hava toplantısı yapmaya hakkı vardır. Demokrasinin doğası, genel geçer ilkeleri bu hususta bellidir, bilinmektedir.
CHP’nin bugüne kadar 75 miting yaptığı, irili ufaklı diğer partilerin her zemin ve platformda salon veya açık hava toplantıları düzenlediği bir ortamda DEM Parti’nin miting yapması büyütülecek ve mesele yapılacak bir husus değildir.
Kanaatimce DEM Parti’nin 4 Ocak 2026’da düzenleyeceği mitingin hiçbir mahsurlu yanı yoktur. Elbette toplanıp beklenti, talep ve düşüncelerini seslendirebilirler. Ne var bunda? DEM Parti’nin Türkiye partisi olma yönündeki kararlı adımlarını görüyor, değerli buluyorum.
Ancak şunun da unutulmamasını ümit ediyorum; PKK’nın kurucu önderliğinin 27 Şubat 2025 tarihli çağrısında cezaevinden çıkma ve özgürlüğüne kavuşma talebinin bulunmadığı ortadadır. Bu çağrı bizim için tek bağlayıcıdır.
Bundan mülhem DEM Parti’yle bölücü terör örgütünün tüm bileşenlerinin 27 Şubat çağrısının hilafına tavır ve tutum içinde olmalarının “Terörsüz Türkiye” hedefini sekteye uğratmasa bile yavaşlatacağını değerlendiriyorum.
4 Ocak 2026’da toplansınlar, taleplerini açıklasınlar, buna diyeceğim bir şey olmaz. Ne var ki 27 Şubat çağrısını hiç kimse gözden uzak tutmasın, bu çağrının gölgelenmesine de hizmet etmesin.
Bu vesileyle Diyarbakırlı kardeşlerimi hasretle, hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Olağan bir gelişmeye olağanüstü bir anlam yüklemenin hiçbir sonucu olmayacağını bilhassa paylaşmayı zaruri addediyorum.
NEFES
Türkiye'de doğum oranları 5.3 olan Suriyeliler, kadın doğum polikliniğini adeta dolup taşırdı87 izlenme
CHP'li 6 Belediye Başkanı hakkında 'tutukluluğa devam' kararı19 izlenme
Otogarda kan davası cinayeti! Polis dahil herkes seyretti!163 izlenme
AKP'nin kalesi Adıyaman'da CHP nasıl kazandı? CHP'li başkan Abdurrahman Tutdere açıkladı51 izlenme
Kılıçdaroğlu ekibi daha şimdiden koltuk kavgasına girdi19 izlenme
Emeklinin parasıyla faiz ödemişler27 izlenme
AKP iktidarı Türkiye'yi adeta demir parmaklıklarla örüyor!122 izlenme
Ankara’da ‘Geçinemiyoruz’ mitingi: "Açız çığlıkları yükseliyor! Milyonlar yoksullaşırken bir avuç şirket şahlanıyor!"71 izlenme
Erkan Yıldırım'ın Venezuela'ya sözde 'maske ve kit' götürdüğü tarihte ülke genelinde vaka sayısı 350 imiş!
"Devlet iflas mı etti?" Kimlerin maaşı yatmadı?
Köfte sever ünlü yazar hayatının şokunu yaşıyor: "Köfteci Yusuf'tan ben de yedim inanmak istemiyorum"
Merkez Bankası'nın altın ve döviz rezervi geriledi!