
“ATIN ÜZERİNDE KIZIMLA BİRLİKTE SUYA DÜŞTÜK”
Eşi Arzu Okuyucu (40) ile yaz mevsiminde ot biçerek geçimini sağlayıp, çocuklarını okutan Kemal Okuyucu, yol güzergahında bulunan Peri Çayı’nda kızı Ruken ile suya düştüğünü ve ölüm tehlikesi yaşadığını anlattı. Mezralarına yapı ulaşımın sağlanması için köprü yapılaması gerektiğini anlatan Okuyucu, “İlkbahar ayında kızımı ve oğlumu yine okula götürürken komşumuzun atına binerek yola koyulduk. Tam suyun ortasından karşıya geçerken su birden çoğaldı, akıntı bizi ve atı sürükledi. Kızım suyun içinde kaybolmuştu. Kendimi geçtim onu ararken baktım atın ipini sıkıca tutmuş atla beraber sürükleniyordu. Yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra suyun kenarına geldiğimizde orada bekleyen köylülerinde yardımıyla kurtulduk” dedi.

Bir daha o anı yaşamak istemediklerini ve çok etkilediklerini ifade eden Okuyucu, isteklerinin sadece bir köprü olduğunu söyledi.
“BOĞULMAMAK İÇİN AĞZIMI BURNUMU SIKI TUTTUM”
Yedisu İlk Okulu’nun 3’üncü sınıfında öğrenim gören Ruken, babasıyla birlikte Peri Çayı’nda boğulma tehlikesi geçirdikleri olaydan çok korktuğunu anlatarak, “Babamla ata binerek karşıya geçiyorduk. Suyun içerinde atla birlikte suya düştük. Ben boğulmamak için ağzımı burnumu sıkı tutarak arada suyun üzerine çıktığımda nefes alıyordum. Çok korkmuştum inşallah bir daha böyle bir şey olmaz” diye konuştu. Yedisu Yatılı Bölge Orta Okulu’nun 6’ncı sınıfında öğrenim gören Serhat’ın tek isteği babasının yaşadığı bu zorluktan kurtulması için mezralarına köprü yapılması olduğunu söyledi.

KAYMAKAMLIK HAREKETE GEÇTİ
Kemal Okuyucu’nun yaşadığı zorlukların basında yer almasının ardından Karlıova Kaymakamlığı, mezradaki Peri Çayı üzerinde köprü yapılması için çalışma başlattı. Kaymakamlık, öğrencilerin güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak için köprü projesi çalışmalarına başlandığını bildirdi. Köprü tamamlanıncaya kadar ise öğrencilerin geliş gidişleri için ücretsiz araç tahsis edileceği öğrenildi. DHA

Şırnak ve Bingöl’den acı haber: 3 şehit, 7 yaralı1687 izlenme
Özgür Özel'den asgari ücret tepkisi: "Bu rezaletin tek sorumlusu Erdoğan’dır"23 izlenme
Fatma Girik’ten iyi haber67 izlenme
MÜSİAD boykot dedi ama yöneticisi Starbucks açtı35 izlenme
Sebze meyve fiyatları katlandı: Yurttaşın tabağında porsiyon küçülüyor32 izlenme
Bloomberg'ten flaş iddia! "BOTAŞ vadesi gelen borçlarını ödemek için para arıyor"43 izlenme
ABD'li bankadan Hürmüz Boğazı için korkutan senaryo! Akaryakıt fiyatları yakında 70 TL'yi bulabilir!25 izlenme
Polisi görünce büyü bozuldu: Muskayla şifa kurbanıyla 34 milyonluk vurgun yaptılar93 izlenme
Gabar'da ve Kato'da petrol bulunduğu açıklanmıştı ama Türkiye'nin Rusya'dan petrol ithalatı rekora koşuyor
Depremin vurduğu Gaziantep’te ekmek 14 TL’den satılıyor! Fuat Oktay 10 ilde ‘ücretsiz’ olacağını açıklamıştı
Fox TV Ana Haber sunucusu Gülbin Tosun'dan dikkat çeken konuşma 'Yaşananların sebebi deprem mi, yoksa liyakatsizlik, sorumsuzluk, becerisizlik, cehalet mi?"
Hakkari'ye kayyum atandı