Edinilen bilgiye göre, Ayvalık ilçesi Şeytan Sofrası yakınlarında Sümer Sitesi civarında başlayan orman yangınına saat 21.35'te ilk müdahale yapıldı. Yangın 03.40'ta tamamen kontrol altına alındı.
Yangına 53 arazöz, 13 su ikmal aracı, 5 dozer, 20 itfaiye aracı, 8 iş makinesi, 1 dozer, 1 kepçe ve 2 TOMA ile müdahale edildi. 405 orman yangın işçisinin söndürme çalışmalarına katıldığı yangında 40 hektar ormanlık alan zarar gördü.
KİLOMETRELERCE ALAN YANDI
Bölgede oluşan tahribat ise havadan görüntülendi. Görüntülerde yeşil bölgenin tamamıyla siyaha büründüğü gözlendi. Yangının Şeytan Sofrası’ndan başlayarak Badavut mevkiine kadar kilometrelerce uzunluktaki bir şeritte etkili olduğu görüldü.
Son yıllarda değerli arazilerde yanan ormanlık alanlara lüks evlerin inşa edilmesi, akıllara “Ayvalık’a yeni bir rant projesi mi yapılacak?” sorusunu getirdi.
https://www.birgun.net/haber/ayvaliktayananalanhavadangoruntulendidenizenazir316255
İdlib’den acı haber: 1 şehit296 izlenme
Son dakika! Levent Göktaş, Necip Hablemitoğlu cinayet zanlısı olarak Bulgaristan'da yakalandı32 izlenme
Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ile Avrasya Tüneli’ne geçiş garanti ücretinin yanı sıra ödenen enflasyon farkı dudak uçuklattı!55 izlenme
Tunus'ta devlet dairelerine peçe yasağı51 izlenme
Mahkeme, Murat Kurum'un İliç'te verdiği ÇED raporu ve ruhsatları iptal etti38 izlenme
Özgür Özel'den duygusal konuşma: Gözleri doldu62 izlenme
Erdoğan’ın eski avukatı İBB’den azledildi!112 izlenme
Türkiye'nin devi iflasın pençesinde24 izlenme