Erdoğan, Osman Paksüt’ten boşalan AYM üyeliği koltuğuna eski AKP’li vekil Yıldız Seferinoğlu’nu atadı. Sosyal medyada muhalefet partilerine demediğini bırakmayan Seferinoğlu, bundan böyle muhalefetin yaptığı başvuruları değerlendirecek!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine eski AKP Milletvekili Yıldız Seferinoğlu’nu, Vatikan Büyükelçiliği’ne ise basın danışmanı Lütfullah Göktaş’ı atadı.
Osman Ali Feyyaz Paksüt’ün emekliliğe ayrılmasının ardından Anayasa Mahkemesi’nin bir üyelik koltuğu boşaldı.
Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyeliği’ne Adalet Bakanı Yardımcısı Yıldız Seferinoğlu’nu atadı. Avukat olan Seferinoğlu, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AKP’den milletvekili seçilmişti. 24 Haziran seçimlerinde Meclis’e girmeyen Seferinoğlu seçim sonrası ise Adalet Bakanlığı bakan yardımcılığı görevini yürütmüştü.
Seferinoğlu’nun kişisel Twitter hesabından muhalefet partileri aleyhine birçok paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Özellikle CHP ve HDP’yi hedef alan yeni AYM Üyesi, bundan böyle muhalefet partilerinin yaptığı başvuruları ‘değerlendirecek!’


Ayrıca, yayımlanan karara göre, Vatikan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mehmet Paçacı merkeze alınırken Lütfullah Göktaş Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliği’ne atandı.
Göktaş, Roma’da NTV’nin İtalya temsilcisi ve Anadolu Ajansı’nın İtalya muhabiri olarak görev yaptı. Şubat 2011’de “Başbakanlık Basın Danışmanı” olarak atanması üzerine İtalya’dan Türkiye’ye dönen Göktaş, 20112014 yıllarında Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, basın danışmanı olarak çalıştı. Göktaş, Erdoğan’ın 10 Ağustos 2014’te Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra da Cumhurbaşkanlığı basın başdanışmanı olarak görev yaptı.
https://www.birgun.net/haberdetay/aymyeatananseferinoglundanskandalpaylasimlar.html
Rantın sihirli sözcüğü: Hazırlattırılır24 izlenme
Binali Yıldırım'ın açtığı havalimanına 10 yıldır uçak inmiyor!50 izlenme
Bakanlık şehidin ailesine verilen tazminatı faiziyle geri istedi34 izlenme
İşte 7.6 büyüklüğündeki depremin yaşandığı kâbus anı! Elbistan'dan yeni görüntüler ortaya çıktı65 izlenme
Kanal İstanbul'un maliyetine 'güncelleme': 75’ten 88 milyar liraya çıktı!102 izlenme
Tarık Akan 'Atatürkçülük Bağımsızlık demektir, Atatürkçülük Ulusal Onur demektir. Atatürkçülük Devrimcilik demektir !'487 izlenme
Depremi de ranta çevirmekten geri durmadılar: AKP'li belediyenin depremzedeler için iftar ihalesi yine AKP'li bir isme gitti34 izlenme
CHP meclis üyeleri Sinan Aygün’e meydan okudu: ‘Açıkla!’151 izlenme