Ankara’da yeraltı dünyasında Kaplan grubu olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. T24’ün haberine göre, yurt dışına çıkmak üzereyken Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan tutuklandı.
Kaplan ile birlikte koruması olan U.P isimli emekli asker ile avukat G.Ü, A.K ve O.S isimli 4 kişi daha yakalanmıştı. Kaplan’ın yanı sıra, operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 kişi daha tutuklanırken, 15 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Kaplan’ın Esenboğa Havalimanı girişinde gözaltına alınmasının ardından genişletilen soruşturmada 2. sınıf Emniyet Müdürü N.A.Ç’nin de gözaltına alındığı öne sürülmüştü. N.A.Ç de adli kontrol ile serbest bırakılanlar arasında yer aldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, soruşturmayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kamuoyunda ‘Ayhan Bora Kaplan suç örgütü” olarak bilinen (nüfusta kayıtlı adı soyadı Bora Kaplan) silahlı suç örgütünün lider, yönetici ve üyeleri başta olmak üzere toplam 29 kişi gözaltına alınmış olup 11/09/2023 tarihinde adliyeye çıkarılmışlardır. Sulh Ceza Hakimliğince yapılan sorguları sonucunda suç örgütü lideri Bora Kaplan dahil olmak üzere 14 şüpheli tutuklanmış, 15 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Söz konusu suç örgütü tarafından işlendiği iddia edilen diğer suçların delillendirilebilmesine yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Tele1
Matematik kitabında Atatürk resmi sansürlendi!16 izlenme
2 AKP’li yöneticiden biri çocuk istismarından, diğeri trans bireyin ölümüne neden olmaktan tutuklandı!139 izlenme
Sinan Ateş 'Devlet bey öldürülmeme izin vermez' demiş67 izlenme
Mansur Yavaş’tan iş yeri sahiplerine müjde!53 izlenme
Zeytin tankına çıplak giren işçi tutuklandı35 izlenme
Delilleri karartıyorlar! Müteahhidi yurtdışına kaçmıştı, çöken binanın üzerine çakıl döktüler47 izlenme
Dilan Polat 'hayat çok zor' diyerek isyan etti: "1.200 TL tuttu, aslında 1.700 TL'lik ürün vardı. Ancak kart limitim yetmediği için sepeti boşaltmak zorunda kaldım"27 izlenme
Küçük kızına defalarca tecavüz eden 'baba'ya 'iyi hal indirimi' yapıldı!53 izlenme