Gazeteci İsmail Saymaz, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan Ankara Emniyeti Organize Şubesi’nden sorumlu İl Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın evlerine baskın düzenlendiğini açıkladı. Aramaların sürdüğünü belirten Saymaz, soruşturmayı Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nin yaptığını yazdı.
T24’ün haberinde ise üç polis müdürüne yönelik ev aramasına neden olan soruşturmanın Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı isyan başlığı altındaki 316. madde hükmü olan “suç için anlaşma”, TCK 258. maddedeki “göreve ilişkin sırrın açıklanması”, TCK 277. madde hükmündeki “yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, TCK 283. Madde hükmündeki “suçluyu kayırma” ve TCK 285. Madde hükmündeki “gizliliğin ihlali” suçlarına yönelik gerçekleştirildiği belirtildi.
Savcılık tarafından dosya için kısıtlama kararı verildiği de ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı da 9 Mayıs’ta başkentteki organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı’nın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.
Gazeteci Tolga Şardan da, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Ankara Emniyeti’ndeki çalışmaları sırasında iddiaları araştırırken, dosyaya bakan polislerin odalarından çıkmalarını yasakladığını söylemişti.
Tele1
Bayrampaşa'da yeni yönetimin ilk icraatı belli oldu: Hasan Mutlu'yu takipten çıktılar!10 izlenme
Gazeteci Sinan Aygül'ü darp eden korumalar açığa alındı35 izlenme
Narin'in Yengesi Hediye Güran hakkında yeni gelişme212 izlenme
Eylemdeki 3. Havalimanı işçisi 'Koçbaşı ile kapılarımızı kırdılar. Dün gece bizi uyutmadılar, bugün işe çıkmamızı istiyorlar !'1701 izlenme
Bodrum tamam, peki Çeşme ne olacak?139 izlenme
Bir kötü haber de Rusya'dan: Doğalgaza büyük zam yolda91 izlenme
Saray'dan YSK'ya CHP telefonu! Bakın ne yanıt almışlar14 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan 19 Mayıs tepkisi: "Ayıptır, yazıktır, olmaz!"39 izlenme
Ukrayna, Zaporozhye Nükleer Santrali’ni top atışına tuttu!
Alanya'da bir grup aralarına aldıkları 2 turisti taciz etti, kadın turistler şahısların hareketleri karşısında neye uğradığını şaşırdı
Polisten ODTÜ öğrencilerine müdahale: "Hakkınızda işlem yapılacaktır!"
Arınç bu sorulara cevap vermeli