Gazeteci İsmail Saymaz, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan Ankara Emniyeti Organize Şubesi’nden sorumlu İl Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın evlerine baskın düzenlendiğini açıkladı. Aramaların sürdüğünü belirten Saymaz, soruşturmayı Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nin yaptığını yazdı.
T24’ün haberinde ise üç polis müdürüne yönelik ev aramasına neden olan soruşturmanın Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı isyan başlığı altındaki 316. madde hükmü olan “suç için anlaşma”, TCK 258. maddedeki “göreve ilişkin sırrın açıklanması”, TCK 277. madde hükmündeki “yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, TCK 283. Madde hükmündeki “suçluyu kayırma” ve TCK 285. Madde hükmündeki “gizliliğin ihlali” suçlarına yönelik gerçekleştirildiği belirtildi.
Savcılık tarafından dosya için kısıtlama kararı verildiği de ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı da 9 Mayıs’ta başkentteki organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı’nın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.
Gazeteci Tolga Şardan da, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Ankara Emniyeti’ndeki çalışmaları sırasında iddiaları araştırırken, dosyaya bakan polislerin odalarından çıkmalarını yasakladığını söylemişti.
Tele1
Hakan Kara asgari ücretle ilgili kötü haberi verdi: "Yıl sonunda..."13 izlenme
Toplu konut dediler, toplu mezar diktiler9 izlenme
Zonguldak’ta mürettebatlarıyla batan gemi için ‘umutlandıran’ açıklama44 izlenme
CHP’den çarpıcı iddia! 100 milyon çöpe mi gitti?64 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Bir komiser daha tutuklandı48 izlenme
Buğra Kavuncu’ya eşi ve kızıyla oy kullandığı sandıktan sadece 3 oy çıktı78 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun yüzde 72 aldığı Diyarbakır’da sonuçlar YSK sistemine yüklenmiyor42 izlenme
Arpaçaylı Filozof Arif'ten Boğaziçi Ünversitesi yorumu 'İktidar bilime düşman!'68 izlenme