Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da düzenlenen Medya Buluşması programında basın mensupları ile bir araya geldi.
Konya yatırımları ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, bir soru üzerine 1 Mart’ta Yozgat Akmağdeni Arpalık Köyünden toprağa verilen İdlib şehitlerinden Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Özdemir'in babası İbrahim Özdemir ile arasında geçen diyaloğu anlattı.

FOTO: İHA
Bakan Kurum, şehit babasının ayakkabısı çamurlu olduğu için makam aracına binmediğini, bütün ısrarlarına rağmen başarılı olamadığını vurguladı.

FOTO: İHA
Bakan Kurum şöyle konuştu:
*Şehit babası İbrahim amca namaz kılarken yere zor oturdu. Dizlerinden sağlık sorunu vardı ve namaz kılarken o sorunu gördüm. Sonra cenaze namazını kıldık.
*Cami ile mezarlık arası yaklaşık yarım saat diyebileceğimiz bir mesafeydi ve o ayağındaki rahatsızlığa rağmen ‘Ben oğlumun omuzlarda gitmesini istiyorum sevaptır. Bakanım öyle gidebilir mi?' dedi.
*Tabii İbrahim amca diyerek cenazeye katılanlarla birlikte şehidimizi omuzlarda mezarlığa götürdük. Şehidimizi defnettikten sonra cenazemizi İbrahim amca yorgun ve bitkin düştü.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Özdemir
“BEN BU ÇAMURLA ARABAYA BİNMEM”
*İbrahim amca seni aracımızla bırakalım zaten çok yoruldun, rahatsızlığın da var. Taziye evinde yine beraber oluruz dediğimde, ayakkabıları çamurlu olduğu için, ‘Yok Bakanım araba mahvolur. Ben bu çamurla arabaya binmem' dedi. İbrahim amca gel binelim dememe rağmen ne kadar ısrar etsem de binmedi.
Bakan Kurum, şehit babasının camilerinde görev yapmak üzere bir din görevlisi atanması yönündeki isteğinin de hemen yerine getirildiğini sözlerine ekledi.(İHA)
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ayakkabisicamurlusehitbabasiarabamahvolurbinemem5666294/
ABD’de Belediye Başkanı, Türk pasaportu alarak Meksika üzerinden ülkelerine kaçak giriş yapan Afganların kimliklerini paylaştı48 izlenme
Narin'in yengesi Melek Güran yeniden gözaltına alındı73 izlenme
Bir sene böyle geçti ! İşte 2018’in unutulmazları...128 izlenme
Merih Demiral maça damga vurdu! ‘Ne mutlu Türküm diyene!'209 izlenme
AKP'li meclis üyesinden çirkin sözler! "Buna laiklik diyeceğiz… Siz kimsiniz o. çocukları..."104 izlenme
Şeriatçılar adliye önünde 'Allah için koruma kanunu' talep ettiler!40 izlenme
17 Ağustos depreminin 21'nci yılında Kocaeli hakkında korkutan uyarı!73 izlenme
Kısmi af konuşulurken yeni rekor geldi65 izlenme
İlkokul öğrencileri ders saatinde gezi diyerek camiye götürüldü! Oyun yaşındaki çocuklara ölüm anlatıldı iddiası
Sosyal medyada Atatürk’e hakarete tutuklama!
Sedat Peker'in dedikleri çıkıyor, ortalık siyasi suikastlarla sarsılıyor! Hadi Özışık kendisine motosikletle suikast yapılacağını söyledi
Sofuoğlu Lamborghini ile bakın ne mesaj vermek istemiş!