Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi, duruşma sırasında avukat Tuğçe Çetin'in etek boyunun olması gerekenden kısa olduğunu iddia ederek tutanak tutup, etek boyunun fotoğrafının çekilmesini isteyen hakim Mehmet Yoylu hakkında kararını verdi.
İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesinde görevli Hakim Mehmet Yoylu, 2019 yılında katıldığı bir duruşma sırasında avukat Tuğçe Çetin'in etek boyunun olması gerekenden 15 santimetre daha kısa olduğunu öne sürerek tutanak tutmuş ve fotoğrafının çekilmesini istemişti. Yoylu, aynı gün duruşmada bir başka avukatı küpe taktığı için eleştirmiş ve hakarette bulunmuştu.
Yoylu, duruşma sırasını bekleyen avukatlar hakkında cep telefonlarının çalması sonrası dikkatinin dağıldığı, duruşma salonu, sinema salonu ve ibadethane gibi yerlerde cep telefonunun çalmasının etik ve estetik değerler ile örf ve adete uygun olmadığı gerekçesiyle söz konusu avukatlar hakkında da tutanak tutmuştu.
Diğer yandan, duruşmalara cübbesiz ve top sakallı olarak katıldığı, bazı duruşmalarda sigara içtiği ve duruşmalarda normal usul ve teamüllere aykırı hâl ve hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle hakkında çok sayıda baroya şikayet gelen Yoylu, yaşanan olaylar sonrasında HSK tarafından görevden uzaklaştırılmış ve 5 ay sonra yeniden göreve iade edilmişti.
Yoylu hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlanmış ve "görevi kötüye kullanma" ile "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilmesi istenmişti. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, eylemleri bir bütün olarak hakaret kabul etti ve Yoylu'ya toplamda 2 yıl 3 ay 6 gün hapis cezası verilmesine hükmetti. Daire tarafından hükmün açıklanması geriye bırakılırken, Yoylu'nun 5 yıl içerisinde herhangi bir suçtan kaydının oluşması durumunda aldığı cezaların tekrardan ele alınmasına karar verildi ve kararın bir örneği Hakimler ve Savcılar Kurulu'na gönderildi.
Sabah'tan İlker Turak'ın haberine göre HSK İkinci Dairesi tarafından yapılan inceleme ve soruşturma sonrasında Yoylu hakkındaki tedbiren görevden uzaklaştırma kararının kaldırılmasına, aynı yerde göreve devam etmesinin soruşturmanın selametine zarar vereceği gerekçesiyle tedbiren Gebze Hâkimi olarak görevlendirilmesine karar verildi.
https://abcgazetesi.com/avukatinetekboyuicintutanaktutanhakimehapiscezasi408618
AKP'li başkanın ilk işi alkol tüketimini yasaklama oldu!152 izlenme
AKP’li vekilden tuhaf savunma: "Hayat pahalılığının sebebi biz değiliz"42 izlenme
İran'ın İsrail'e fırlattığı füzeler KKTC ve Mersin semalarında net şekilde gözlemlendi45 izlenme
Uzay mekiğini meğer Nakşibendiler düşürmüş !714 izlenme
Muhammed Yakut ile işbirlikleri net olarak tespit edildi: Can Tanrıyar tutuklandı53 izlenme
Sosyal medyayı sarsan görüntü! “Narin olabilir mi?” diyerek paylaştı98 izlenme
Türkiye'nin olası bir Suriye operasyonuna rest çeken Rusya'ya Erdoğan'ın tepkisi: Bir gece ansızın gelebiliriz!32 izlenme
Yeni Şafak yazarı Avrasya Tüneli ücretlerine isyan etti: Hükümet ayağına sıkıyor!79 izlenme
Polis memuru, eski sevgilisiyle erkek arkadaşına kurşun yağdırdı
#izmirdepreminde Rıza Bey Apartmanı'nın yıkılma anına ait görüntüler ortaya çıktı!
Kılıçdaroğlu’na kendi gençlik kollarından çağrı: "Genel başkanlık ömür boyu taşınacak bir sorumluluk"
Çocuğa istismardan 18 yıl hapis cezası almıştı, beraat etti! Son kararı Yargıtay söyleyecek