Türkiye Yenidoğan Çetesi davasına kilitlendi. Bakırköy 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 22'si tutuklu 47 sanık yargılanıyor. Davada 1'i Çorlu'da 9'u İstanbul'da olmak üzere 10 kapatılan hastane ile birlikte toplam 19 hastane 'malen sorumlu' olarak yer aldı. Örgütün elebaşı oldukları belirtilen Fırat Sarı ve İlker Gönen'in 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9'ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.
Aralarında doktor, hemşire ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu 18 şüpheli hakkında da 10 ile 437 yıl 6 ay arasında hapis cezası talep edildi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü olduğu dönemi hatırlatarak Yenidoğan Çetesi için yaptığı açıklamada, "Gizli gizli takipteydik" ifadelerini kullanmıştı. Bakanın 'Gizli takipteydik' dediği dönemde 3 bebeğin daha Yenidoğan Çetesinin faaliyet yürüttüğü hastanelerde yaşamını yitirdiği ortaya çıkmıştı.
Yenidoğan Çetesi üyeleri olduğu belirtilen sağlıkçıların yarılandığı duruşma öncesi CHP ve sivil toplum kuruluşlarının dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü olan ve şimdilerde Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Kemal Memişoğlu'nun soruşturmanın sekteye uğramaması için istifa etmesi gerektiğini belirtmişti.
Muhalefetin bu çağrılarına kulak tıkanırken duruşmada da Bakanlık avukatları Sağlık Bakanlığı aleyhinde bir soru sordurmadı.
Mahkemede çapraz sorguya alınan sanık Hasan Basri Gök'e yenidoğan bebeklerin sevkleriyle ilgili "112’nin bu işte bir parmağı var mıdır?" sorusu yöneltilmek istedi. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın avukatları araya girerek soruya itiraz etti. Mahkeme heyeti bu itirazı kabul etti ve soru sorulmadı.
Tele1
Sağlık Bakanı açıkladı: 11.937 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.139.485’e, can kaybı da 45.186’ya yükseldi!84 izlenme
TCDD'de yüzde 238 zam ‘adalet’ içinmiş!141 izlenme
Okul fiyatlarını gören öğrenciler kayıt yaptırmaktan vazgeçiyor31 izlenme
CHP ve İYİ Partili başkanlar AKP’li belediyedeki usulsüzlükleri tek tek açıkladı!56 izlenme
'115 hamile çocuk' skandalıyla ilgili valiliğin 'soruşturmaya yer yok' kararı iptal edildi!165 izlenme
Osmaniye’de köylülerden taş ocağına karşı traktörlü eylem13 izlenme
AKP'li vekilin damadı 12 yılda 117 ihale aldı33 izlenme
Para cezasında 850 milyar TL'lik rekor28 izlenme
Tevfik Göksu AKP'nin 18 yıllık yalanlarını sıraladı! 'Türkiye muasır medeniyet seviyesine Ak Partiyle çıkmıştır'
AKP’li belediyenin dev eşantiyon bütçesi!
Murat Çalık'ın raporunu gösteren Tuncay Özkan kürsüde adeta deliye döndü! "Ölmesine izin vermeyin! Merhamet! Merhamet! Merhamet!"
Cinsel istismardan sosyal medya sayesinde kurtulmuş! "Wattpad’den tanıştığım abla ‘devlete sığın’ dedi"