23 Mart tarihinden bu yana tutuklu olan ve avukatının da cezaevinde olduğu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için Türkiye'ye gelen Avrupalı Belediye Başkanlarına izin çıkmadı. Bugün Saraçhane'de İBB Başkanvekili Nuri Aslan tarafından karşılanan başkanlar İBB binasını ziyaret etti. Nuri Aslan, belediye başkanlarını karşılamasının ardından yaptığı açıklamada, İmamoğlu'nun Avrupalı başkanlar tarafından Silivri'de ziyaret edilmesine Adalet bakanlığı tarafından izin verilmediğini söyledi.

Nuri Aslan, Eurocities ve B40 üyesi şehirlerin belediye başkanlarının ilk günden beri yanlarında olduklarını, bakanlık tarafından izin verilmemesine rağmen saat 14.00'da Silivri'ye giderek desteklerini sunacaklarını söyledi:
Avrupalı Belediye Başkanları tarafından İmamoğlu'na layık görülen 'Özel Demokrasi Ödülü' Ekrem İmamoğlu cezaevinde olduğundan dolayı eşi Dilek İmamoğlu'na teslim edildi. Barselona Belediye Başkanı Collboni tarafından Dilek İmamoğlu'na verildi. Ödülü Collboni'den teslim alan Dilek İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu'ndan gelen mesajı okudu. İmamoğlu'nun Silivri'den meslektaşlarına gönderdiği mesajında şu ifadeler yer aldı:
"Değerli meslektaşlarım, öncelikle bana bu anlamlı ödülü layık gören sizlere teşekkür ediyorum. Verdiğiniz Özel Demokrasi Ödülü sadece bana verilmiş bir onur değildir. Bu ödül Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında adalet ve özgürlük için direnen, otoriter baskılara boyun eğmeyen tüm yurttaşlara aittir. Çocukların savaşlarda hayatlarını kaybettiği, masum sivillerin katliamlara kurban gittiği, basının susturulduğu, muhalefetlerin hedef alındığı, yargının bir silaha dönüştürüldüğü bir çağda yaşıyoruz. İşte biz tüm bu tabloya karşı demokrasinin bir yönetim biçimi değil, insanlığın ortak vicdanı olduğunu hatırlatıyoruz.
Ülkemizin ve dünyanın karşı karşıya olduğu zorlukları da geleceğe dair umudumuzu da en yakinen hissedenler şehirlerdir. Halkın taleplerinin, özgürlük özleminin, adalet arayışlarının en doğrudan duyulduğu yerler yine şehirlerdir. İstanbul'da biz bunu katılımcı, adil ve demokratik bir yönetim modeliyle hayata geçirdik. Biz İstanbul modelini tüm ülkeye yaymak istedik. Bugün hapiste olmamamın nedeni bu değişim isteği, daha demokratik, adil ve refah içinde bir ülke özlemidir. 5 aydan uzun süredir cezaevindeyim. Ancak bilin ki kararlılığım azalmadı, tam tersine daha da güçlendi.
Demir parmaklıklar aramızda olsa da yurttaşlarımızla omuz omuza barış ve demokrasi için mücadele etmeyi sürdürüyorum."

İmamoğlu için Türkiye'ye gelen belediye başkan heyeti:
Rüşvet iddiası sonrası Müezzinoğlu’ndan açıklama: Varsa suç bedel ödemeye hazırım103 izlenme
Zamlar pazarı vurdu: "Vatandaş demek ki memnun, ben de memnunum. Pahalılığı seviyor vatandaşlar"40 izlenme
Hatay'da deprem konutları ihalesi, İlim Yayma Vakfı'nın kurucusuna verildi55 izlenme
CHP'nin 2023 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu mu?96 izlenme
AKP iktidarının 'dünyanın en büyük havalimanı' diye sunduğu İstanbul Havalimanı'nda kargo tesisinin çatısı çöktü!54 izlenme
Kayseri’deki olaylarla ilgili yeni gözaltılar35 izlenme
Fatih Portakal Saray’ın büyük planını açıkladı52 izlenme
CHP lideri Kılıçdaroğlu: 'O güzel evladımızın hiçbir kabahati yok. Kabahat onun tepesinde duran kişinin'43 izlenme
Atatürk'ün hediye ettiği bayramda gençler hapiste
Türkiye, Dönüşüm Endeksi’nde ilk kez 'otokrasi' sınıfında yer aldı!
İstanbul merkezli 3 devden konkordato
Bir İsrail vatandaşı, füze uyarı sirenlerini duyunca aracını kenara çekerek bir bina köşesine sığındı, ancak füze talihsiz adamın sığındığı yere düştü