Almanya başta olma üzere Avrupa’ya Türk kaçak akını sürüyor...
Umuda yolculuğa çıkan ve kaçak olarak gelip Almanya’dan iltica isteyen Türk vatandaşlarının sayısı 62 bin 624 olurken, bunlardan 6 bin 427’sine "iltica hakkı" tanındı. 14 bin 555’inin talebi reddedildi. Diğerlerinin incelemesi ise sürüyor.
Ama Almanya ile birlikte diğer Avrupa ülkelerine kaçak Türk akını da devam ediyor. Gelip iltica talep edenler kayda giriyor ama ülkeye, dağlardan, tarlalardan, demiryollarından ya da başka yollardan kaçak girenlerin sayısına dair bir açıklama yapılmadı. Onların da en az, iltica talep edenler kadar olduğu tahmin ediliyor.
Alman Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF), son bir yılda 329 bin 120 kişinin Almanya’dan iltica talep ettiğini, bunların içinde en büyük artışın Türkler’de olduğunu açıkladı.
2022’ye oranla Almanya’ya kaçak gelen Türk sayısı yüzde 155.6 oranında arttı. Gelenlerin yüzde 80’i, 6 ile 50 yaş arasında. En kalabalık grubu 25 30 yaş aralığı oluşturuyor. Bu yaş grubunu 3035 yaş aralığı izliyor.
65 yaş üzerindeki kaçakların oranı ise yüzde 0.5 olarak kayıtlara geçti.
Tüm AB’ye ve İngiltere’ye son bir yılda gelen Türk sayısının 150 bine yaklaştığı tahmin edilirken, kaçak Türkler’in ilk tercihi ise Almanya oluyor.
Avrupa’ya gelen Türkler’in tercih ettiği ilk 10 ülke şöyle
1) Almanya
2) Fransa
3) İspanya
4) İtalya
5) İngiltere
6) Avusturya
7) Yunanistan
8) Hollanda
9) İsviçre
10) İsveç.
Tüm bu ülkelerde Türkler’in ilticalarının kabul oranı çok düşük.
Bütün Avrupa ülkeleri, ilticaları kabul edilmeyen Türkler’i ne yapacağını tartışırken, AB’nin dış sınırlarında kamplar oluşturulması veya bir çoğunun Afrika’ya (Ruanda ya da Gana) gönderilmesi konusundaki anlaşmanın ancak 2026’da uygulanabileceği belirtiliyor.
Sözcü
Kredi kartı borcundan takibe düşenlerin sayısı patladı!52 izlenme
Cumhurbaşkanlığı, Ege Adalarıyla ilgili soru önergesine 'Görev ve yetki alanıma girmiyor' deyip yanıt veremedi!244 izlenme
Narin Güran cinayetinde Abdulkadir Selvi’den akıllara durgun veren iddia!112 izlenme
Harita yeniden çiziliyor!17 izlenme
ÜMİT KOCASAKAL 'Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası bir kişinin iki dudağına esir edilmiş durumda'521 izlenme
AKP'nin 'kamuda mülakatı kaldırma' vaadini rafa kaldırmasına tepki yağıyor32 izlenme
İran’dan 3 milyon kişi Türkiye’ye göç edebilir15 izlenme
AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun kullandığı pudra şekerinin skeci çekildi!110 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 25.304 yeni vaka tespit edildi, 28.852 kişi sağlığına kavuşurken, 200 kişi hayatını kaybetti!
Vahim tablo ortaya çıktı: Asgari ücretli vatandaşlar İstanbul'da evsiz kalacak
Öğrencinin katledildiği yurt binasını tarikata kiralayan emniyet müdürü: 'Ne cüretle arıyorsunuz?'
TUSAŞ’tan atılan İHA direktörü “Can güvenliğim yok” diyerek açıkladı : "TUSAŞ engellenirken Baykar’ın önü açıldı"