Özkiraz, Youtube hesabından yayımladığı analizine Artıbir Araştırma'nın son anketinden çıkan sonuçları değerlendirerek başladı.
Artıbir araştırmanın anket sonuçları şöyle:
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşılaştırıldı.
"Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olursa kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Araştırmada; İmamoğlu: 46.1, Erdoğan: 44.2, kararsız: 9.7, fark: 1.9 çıktı.
Özkiraz, tabloyu fazla "iyimser" bulduğunu belirtti.

Kararsızlar dağıtıldığında...
Kararsızlar dağıtıldığında İmamoğlu ile Erdoğan arasındaki fark artıyor. İmamoğlu: 51.1, Erdoğan: 48.9 olurken, fark: 2.2'ye çıkıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşılaştırmasında ise Yavaş: 45.8, Erdoğan 42.7, kararsız: 11.5 fark: 3.1 olarak çıkıyor.

Kararsızlar dağıtıldığında...
Kararsızlar dağıtıldığında Yavaş: 51.75, Erdoğan: 48.25 fark ise 3.5'e yükseliyor.

Kemal Özkiraz, sonuçları neden iyimser bulduğuna dair Mart ayından itibaren yapılan anket grafiğini paylaştı.
Özkiraz "yaptığımız araştırmalarda kararsızların muhalefet lehine yönelim gösterdiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sonuçları analiz eden Özkiraz, HDP seçmeninin kendi partilerinin aday çıkarma ihtimaline karşı "kararsızım" yanıtını verdiğini söyledi. Erdoğan'ı önde gösteren tek anket şirketinin ise AKP'ye yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma'nın olduğunu belirtti.

https://www.cumhuriyet.com.tr/galeri/avrasyaarastirma1852517
İBB operasyonunda tarihe geçecek savunma: "Personelimi bırakın! Suç varsa herkese talimatı ben verdim"25 izlenme
Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi başladı!28 izlenme
İsrail'e, uçak benzini ve jet yakıtı da gönderiyormuşuz!28 izlenme
AKP’li başkan ‘deprem yönetmeliğine uygun’ demişti: O konutlar bu hale geldi49 izlenme
Sporcu Türk kadın, Taksim metrosunda kadınları gizlice videoya çeken Libyalıyı dövdü!62 izlenme
Hastaneye giden vatandaş ile milletvekili arasında kaç kuruş fark var?58 izlenme
Saadet Partisi’nden dikkat çeken türban tepkisi!316 izlenme
Medipol Üniversitesi’nde tahsis bereketi!85 izlenme
Türk Hava Yolları, deprem bölgesinden 139 bin 438 kişiyi tahliye ettiğini açıkladı.
İnan Güney tek sıra rezaletine karşı nasıl direndiğini anlattı!
Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borcunu ödeyemeyen Ardahan'lı 3 çocuk babası çiftçi Fuat Avşar bunalıma girerek yaşamına son verdi!
Bilal Erdoğan'ın arkadaşları Sayıştay'a takıldı: 45 milyon liralık zarar!