Atatürk düşmanları bu kez Çankırı’da ortaya çıktı. Orta ilçesinde İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nın camında bulunan Atatürk’ün fotoğrafını hedef alan şahıslar, sprey boyayla yüz kısmını boyadılar.
Yaşanan çirkin saldırının ardından harekete geçen İYİ Partililer, emniyete giderek olayı gerçekleştiren şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu.
SAYMAZ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Yaşanan çirkin saldırıyı SÖZCÜ yazarı İsmail Saymaz sosyal medya hesabından duyurdu.
Saymaz paylaşımında, “Çankırı'nın Orta ilçesindeki İyi Parti ilçe başkanlığının kapısındaki Atatürk fotoğrafının yüz kısmı sprey boyayla kapatılmış. İyi Partililer saldırıyı yapan soytarı hakkında suç duyurusunda bulundu” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’DEN AÇIKLAMA
Çirkin saldırıyı kınayan İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
*Dünya tarihine damga vurmuş olan Cumhuriyetimizin kurucusu ve banisi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına ve şanlı tarihimize yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz.
*Bu gibi eylemler alçak saldırılar olduğu gibi, vatana ihanet ve ülkenin kutuplaştırıcı siyasetinin bir vesikasıdır. Bu nefret dolu ve düşmanca saldırılarla Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine gölge düşürülmeyeceği muhakkaktır.
*Konusu suç teşkil eden bu eylemlerin sorumlularının yetkili merciler önünde ivedilikle hesap vereceğine inancımız tamdır. Biz Türk gençliği olarak milli değerlerimize zarar veren kişilerin hukuk önünde ivedilikle hesap vermeleri için olayın takipçisi olacağımızı siz değerli kamuoyuyla paylaşırız.
“PARTİMİZİN YETKİLİ KURULLARI KONUYLA İLGİLENİYOR”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, ise şu ifadeleri kullandı;
*İYİ Parti Çankırı Orta İlçe Başkanlığımızın dış giydirmesinde yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk resmine yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Atatürk'ün resmine dahi tahammül edemeyen karanlık zihinlerle mücadele etmek İYİ Parti'nin her birimizin öncelikli görevidir.
*Partimizin yetkili kurulları konuyla ilgilenmektedir. İl Başkanımız Aydın Akbaş ve ilçe başkanımız Hasan Canbaz'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Adı Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası karşısında saygılarımı sunuyorum.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ataturkunfotografinacirkinsaldiri6065843/
Bakan Bilgin EYT’de merak edilen soruları yanıtladı41 izlenme
İran’da Mahsa Amini gösterileri büyüyor: Halk, rejim yanlısı milislerin merkezini yaktı!34 izlenme
İnce:Artık tavsiye etmiyorum, istirham ediyorum Bırakın şu dış güçler palavralarını!371 izlenme
“Hiçbir aldatmacaya yer yok, Haydarpaşa ve Sirkeci ihaleleri iptal edilsin!”140 izlenme
Kış sebzelerinin besin değerleri28 izlenme
Enerjide vaatler fiyasko oldu! Uzmanlar neden pahalı elektrik ve doğalgaz kullandığımızı açıkladı41 izlenme
Sedat Peker o haberlere ateş püskürdü! "Sizi tüm dünyaya rezil edeceğim"43 izlenme
Serdar Öktem'e geniş güvenlikli cenaze töreni! MHP'den katılım yok, suç örgütünden katılım var14 izlenme
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kaçak elektrik denetimi yapan Dicle Elektrik ekiplerine uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi!
Olay yaratacak 'infaz edilen ceza silindi' iddiası! Yargıtay Mehmet Ağar'a mı çalıştı?
Cumhuriyet'in 100. yılına borç içinde girdik: Atatürk Osmanlı'nın borcunu ödemişti..
FETÖ kumpası yüzünden hastane iflas etti