Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen gazetecilerler bir araya geldi. 5 yılda Çankaya’da yaptıkları hakkında bilgi veren Taşdelen yeni projeleri hakkında da açıklamada bulundu.
Taşdelen, yeni dönemde en önemli projelerinin Bademlidere Şehir Parkı olduğununun altını çizdi ve şunları kaydetti:
"750 dönümlük bir alan. AOÇ’nin alanına eşdeğer bir büyüklükte. Davayı kazandık, artık belediyemizin tapulu malı oldu. Konsept olarak yepyeni bir Atatürk Orman Çiftliği kuracağız. Ayrıca ilçe sınırlarımız içinde bulunan Ankara’nın ilk stadyumu Cebeci’nin millet bahçesi olması için sayın Bakan Kurum ile görüştük. Olumlu yaklaştı. Her türlü katkıyı sağlayacağız ve ilçemiz bir yeşil alana daha kavuşmuş olacak. Ne yazık ki başkent Ankara’da Ulusal Kurtuluş Müzemiz yok. Bunu biz yapacağız. Müze interaktif olacak. Ankara’ya Anıtkabir’i görmek için gelen turistlerin bir uğrak yeri olsun istiyoruz. Dumlupınar çatışmaları canlandırılarak insanlara anlatılacak. Bu projemizi de yeni dönemde gerçekleştireceğiz ve büyük bir boşluğu dolduracak bu proje."
Taşdelen Twitter hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda ise "Yeni dönemde Bademlidere’de 750 dönüm üzerine, etaplar halinde yeni bir Atatürk Orman Çiftliği kuracağız. Betona ve ranta inat, Ankaramıza en büyük yeşil alanlardan birini kazandıracağız" ifadelerini kullandı.
Atatürk Orman Çiftliği Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek döneminde büyük inşaatlarla yok edilmişti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşaatının yanı sıra belediyenin yaptığı 8 şeritli yollar AOÇ'yi bölmüştü. Gökçek ise görevden el çektirilmeden önce başladığı ANKAPARK projesiyle AOÇ'de yeşil alanların neredeyse yok olmasına neden olmuştu.
https://odatv.com/ataturkormanciftligiyenidenkuruluyor07021909.html
Haritadaki renkler değişirse ne olacak? Bilim Kurulu üyesi açıkladı49 izlenme
Alışveriş tane tane, ekonomi şahane!28 izlenme
Seçimin gölgesinde rantın önü açıldı43 izlenme
Türkiye’de son 17 yılda 50 bin 378 kişi intihar etti!199 izlenme
Denetim raporunda ortaya çıktı: Sayıştay'dan AKP’li Belediyeye ihale uyarısı32 izlenme
'Kemalizm öldü' diyorlardı ki cevabı halk verdi, geldikleri gibi gittiler!12 izlenme
Hüsnü Mahalli'den çarpıcı İsrail-İran yorumu: "Bak net söylüyorum. Şu anda bu coğrafyada İran vuruldu diye radikal sünni çevreler göbek atıyorlar"36 izlenme
Mağazada genç kadını taciz etti, kamera görüntülerine rağmen serbest bırakıldı !827 izlenme