Sayıştay’ın denetim raporuna göre, Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) stoklarındaki binlerce litre şarabın yüzde 40’ı, zamanında satılmadığı için bozuldu. Bunların sirkeye dönüştüğü, geri kalanının ise bir an önce satılması gerektiği vurgulandı.
Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Sayıştay raporunda, “sorun üretimden değil, şarapları zamanında satmamaktan kaynaklanıyor” denildi. AOÇ depolarında 30 bin litre dökme, 50 bin 874 adet de 75 cl’lik şişelenmiş şarap bulunuyor. 2014 yılından beri şarap üretimi yapmayan AOÇ, 2017 yılında bin 80 litre satış yaptı. 2018’de ise hiç satış olmadı. Stoklardaki şarapların kalite kriterlerinin incelenmesi sonucunda hazırlanan raporda, “şarapların yüzde 40’ında oksidasyonun ilerlemesi nedeniyle piyasada satış şansının bulunmadığı, bu ürünlerin sirkeye çevrileceği, yüzde 60’lık kısmının ise bozulmadığı ancak duyusal niteliğini kaybetmesi nedeniyle piyasadaki şaraplarla ancak en düşük fiyat seviyesinde rekabet edebileceği” belirtildi.
Raporda, “şarapların üretim hatasından değil zamanında satılmadığı için stoklarda kaldığı” vurgulandı.
https://odatv.com/ataturkormanciftligininbinlercesisesarabinineyaptilar04012057.html
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan skandal 'güvenli turizm' reklamı! Turistlerin göreceği Türkler 'Ben aşılandım' maskesi takacak!80 izlenme
Malatya'da bir vatandaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan binayı taş atarak yıktı49 izlenme
Yeni Bakan Nebati, Erdoğan'ın 'dış güçler' tezini bitirdi! 'Dışarıdan herhangi bir saldırı yok'46 izlenme
FETÖ'den alındı, İlim Yayma Cemiyeti'ne verildi!95 izlenme
Bir bira grubuna daha zam!33 izlenme
Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek sözler! "Allah kimseyi bu yaşından sonra bu vaziyetlere düşürmesin"23 izlenme
Mehmet Akif Ersoy Hatay'daki kurtarma skandalını canlı yayında açıkladı! "Ekipler tam çocuğu kurtaracakları sırada kameraları çağırıp ‘Sizin işiniz bitti’ diyorlar"54 izlenme
İlçe Tarım Müdürlüğü'nü cemaate bağlamışlar!82 izlenme
Paylaşımına inceleme başlatılmıştı: AKP'li Ayaş Kaymakamı bu sefer de ağzını bozdu
Kim bu magandalar? Tamirciden otomobilini almak isteyen vatandaşın üzerine araba sürüp tekme tokat dövdüler!
İş insanının 50 milyon dolarlık mal varlığına çöküldü iddiası: Süleyman Soylu'nun akrabası da işin içinde
MHP'li üyeden, AKP'li Elazığ Belediyesi'ne tepki: "Paralar ne oldu?"