Anasayfa1
01 Aralık 2025 ( 6 izlenme )
Reklamlar

Atatürk’lü yapay zekâ paylaşımı yaptı gözaltına alındı


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yapay zekâ ile oluşturulmuş bir görsel paylaşan T.A.V.’nin “Cumhurbaşkanına tehdit” suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltı talimatının Varol’un paylaştığı yapay zekâ ile oluşturulmuş Atatürk–Erdoğan görseli sonrası verildiğini belirtti. 

Soruşturmaya konu olan paylaşımda Varol, yapay zekâ ile üretilmiş görseli alıntılayarak şu ifadeleri yazdı: “Atatürk’ü bir kez anlayarak okumuş her insan bilir ki bu kadar laf anlatmak yerine astırır, meseleyi kökünden çözerdi.” 

Atatürk ve Erdoğan temasıyla oluşturulan yapay zeka videosunda Gazi’nin Erdoğan’ı güncel konular üzerinden eleştirdiği görüldü. Görüntüde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mahçup ve Atatürk’ü sessiz bir şekilde dinlediğine ilişkin sahneler mevcut.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı'ndan skandal sözler! Kurtuluş Savaşı'nı hedef aldı:Masal İBB Heyeti sel bölgesinde: 'Bozkurt tamamen yok olmuş durumda, 500 kişinin kayıp olduğu bilgisini aldık' Kızılay'ın depremzedeler için konteyner üretmediği ortaya çıktı AKP anketinde sıralama ilk kez değişti