Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) yine şaşırtmadı. Kurucusu olan ve 10 Kasım'da ölümsüzlüğe uğurlanan Atatürk'ü yine yok saydı. Diyanet'in dün Türkiye'deki tüm camilerde okuttuğu cuma hutbesinde Atatürk'ten hiç bahsedilmedi.
Oysa aynı Diyanet, Ali Bardakoğlu'nun başkanlığı döneminde 2003'ten 2010'a kadar önemli günlerdeki cuma hutbelerinde Mustafa Kemal Atatürk'ü her zaman anmış, rahmet dilemişti.

Mehmet Görmez
GÖRMEZ KALDIRDI
11 Kasım 2010'da göreve gelen Mehmet Görmez dönemindeki hutbelerde Atatürk ismi anılmamaya başlandı. Görmez 2017'de görevden ayrılana yayınladığı hutbelerde Atatürk'e hiç yer vermedi. Devlete zırhlı Mercedes aldıran ve tartışma yaratan Görmez görevden ayrılınca 2017'de Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanlığına atandı ve aynı tavrı sürdürdü. Bu yıl Ulu Önder Atatürk'ün vefatı olan 10 Kasım tarihi Cuma gününe denk geldi. “Azim ve gayret sahibi bir mümin olabilmek” başlıklı hutbede yine Atatürk'ten bahsedilmedi ve “İlmin, irfanın ve bilimin ışığında çalışmalarımıza hız verelim” denildi.
10 Kasım öncesi Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Diyanet'e çağrı yapmış; “Bu sefer de hutbede Atatürk'ü anmazsanız bu bardağı taşıracak son damla olacak. Milletçe istifa etmeniz için ne gerekiyorsa yapacağız” demişti. CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer ise TBMM'ye önerge vermiş ve “Mursi'ye gıyabi cenaze namazı kılanlar, Suudi Kralı için matem tutanlar, ülkemizin kurucusunun adını ağızlarına almaktan imtina ediyor. Kör inatlaşmadan vazgeçin” demişti.

Ali Erbaş
TEPKİLERE RAĞMEN
Diyanet bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi yayınlanan hutbesinde Ramazan Bayramı'nı konu etti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde yayınlanan hutbesinde ve Atatürk'ü anma gününde Atatürk'e yer vermedi. 30 Ağustos Zafer Bayramı haftası hutbesinde de Büyük Taarruz Zaferi anılmış, ancak zaferin mimarı Atatürk'ten bahsedilmedi. Bu yıl 29 Ekim'de Cumhuriyetin 100. Yılı coşkuyla kutlanırken, Diyanet hutbesinde yine Atatürk'ü anmadı.


ULU Önder Atatürk, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı Ali Bardakoğlu'nun yaptığı yıllarda milli bayramlara yakın günlerdeki hutbelerde hep yer aldı. Örneğin, 18 Mart Çanakkale Zaferi haftasına denk gelen 14 Mart 2008 tarihli hutbede şu ifadeler yer aldı:
“Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle vatan ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz” denildi. Hutbede ‘Atatürk' ifadesinin büyük harflerle anılması da ayrıca dikkat çekti. Aynı Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümündeki hutbesinde ise zaferin kahramanı Mustafa Kemal'e hiç değinmedi.
Sözcü
AKP’yi savunan kadın, vatandaşın sorusu karşısında dondu kaldı! 'Osman Öcalan'ı TRT'ye kim çıkardı?'73 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan Ankara çağrısı11 izlenme
İki kez şikâyet etti, yine aynı karar çıktı!185 izlenme
ABD basınından olay yaratacak analiz! İmamoğlu’nun asıl suçunu açıkladı6 izlenme
MetroPoll açıkladı: AKP eriyor, MHP yüzde 7'yi geçemiyor!36 izlenme
YSK kararı öncesi, AKP'den tartışma yaratacak hamle!225 izlenme
'Gezicilerin başları kesilmelidir' diyen Erkan Tan: Kemalist yamyamlar...651 izlenme
Ünsal Ban'ın 'milyoner' şoförü TBMM'den maaş almış!38 izlenme
Kanal İstanbul’da bedelsiz gayrimenkul operasyonu! 4 milyon 422 bin metrekare büyüklüğündeki 489 gayrimenkul bedelsiz olarak bakın kime devredildi!
İşte Erdoğan ve AKP'lilerin '128 milyar dolar' hakkında anlattıkları masallar!
Depremin ardından inşa edilen yeni binaları inceledi... Vahim gerçek ortaya çıktı
İhale '5.2 milyon Euro fazlasına' el değiştirdi, AKP’lilerden bile tepki geldi!