Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, CHP'li İlhami Aygun'un soru önergesine verdiği yanıtta, Yeni İstanbul Havalimanı'nın tam kapasiteyle faaliyete geçmesinin ardından, Atatürk Havaalanı'nın saatte 5 iniş, 5 kalkış olmak üzere faaliyetlerine devam edeceğini ve burada Airport Hotel, konferans salonu ile havacılık fuar alanı yapılacağını bildirdi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise bu yanıt üzerine Meclis'e yeni bir soru önergesi vererek, “Doğal yaşamı mahveden bir iktidardan, elbette yıktığı yere bahçe yapması beklenemezdi” dedi.
Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM'ye de önerge verdi ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘Millet Bahçesi' olacağı açıklanan Atatürk Havalimanı çok geçmeden anlaşıldı ki, otel oluyor. İstanbul'un ortasında, kolay ulaşılan Atatürk Havalimanı dururken, şehrin neredeyse en uzak noktasına, gereksiz yere 3. havalimanı yapmak için yüzbinlerce ağacı katleden, doğal yaşamı mahveden bir iktidardan, elbette yıktığı yere bahçe yapması beklenmezdi'' dedi.
MİLLET BAHÇESİ NE OLACAK?
CHP Milletvekili Tekin, Bakan Kurum'a “Bölgede 90 adet otel varken ve bunlardan 29'unun ismi de ‘Airport' otel iken, Atatürk Havalimanı arazisine yeniden bir ‘Airport' otel yapma ihtiyacı nereden hasıl olmuştur? Daha önceki açıklamalarınızın teresine şimdi AHL arazisi imara mı açılmaktadır?'' sorusunu da yöneltti.
Bütçede büyük açık!86 izlenme
Avrupalı siyasetçilerden İmamoğlu'nun tutuklanmasına ilk tepkiler31 izlenme
170 avukattan müteahhitlere ve belediye yetkililerine suç duyurusu41 izlenme
İsrafı ifşa etti, rektör 17 soruşturma açtı24 izlenme
Aziz İhsan Aktaş muamması: CHP’deyken dava AKP’deyken hava23 izlenme
Erdoğan'ın akrabası canlı yayında atandı ! 'Aa bizim akraba...!'133 izlenme
Baskıcı şeriatla yönetilen Suudi Arabistan'lı kadınlar, özgürlüğe olan özlemlerini bakın nasıl gösterdi !1075 izlenme
Gülse Birsel’den korona kısıtlamalarına gönderme! 'Hangi akşam, saat kaçta, kim tam olarak nerede olacak?'97 izlenme
MİT, Suriye'de PKK/YPG'ye ait aralarında kritik altyapı tesisi, kontrol noktası, sözde askeri nokta bulunan 23 hedefi imha etti
Rakıdan sonra sigaraya da büyük zam iddiası
Sancaktepe Belediyesi’ndeki iddialara soruşturma!
Mansur Yavaş, hakkında soruşturma izni isteyen savcı ile Anıtkabir’de aynı karede