Boğaziçi Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Atatürk'e hakaret eden Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis'in, iktidara yakınlığı ile bilinen bir vakfın programına da konuşmacı olarak katıldığı ve plaketle ödüllendirildiği ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ise Atatürk düşmanına plaket veren vakfa 5 milyon 993 bin 775 TL harcadığı anlaşıldı.
HAKARETE ALKIŞ
Boğaziçi Üniversitesi'nde, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir programda konuşan Tzortzis, isim vermeden Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını işaret ederek, “İslam'ı bu ülkeden kaldırmak istediler. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapça'yı kaldırdılar, İslami eğitimi kaldırdılar. Bu Allah'ın dostu mudur yoksa şeytanın dostu mudur?” dedi. Tzortzis'in Atatürk'e “şeytanın dostu” iması yaptığında öğrencilerin alkışlaması dikkat çekti.
10 BİNA KİRALADILAR
Cumhuriyet'in haberine göre, hakareti Türkiye'yi ayağa kaldıran Tzortzis, 2017'nin Aralık ayında bir başka vakfın konferansına da katıldı. Konuştu ve plaketle ödüllendirildi. Ve yine Cumhuriyet'in haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in kurucusuna ‘şeytan' diyen bu adamı konuşturan vakfa, 10 bina kiraladı ve 5 milyon 993 bin 775 TL harcadı. Rakamlar, İBB'nin STKOkulYurt Faaliyeti Raporu'nda yer aldı.
İstanbul Barosu, İngiliz yazar Tzortzis hakkında, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” suçundan suç duyurusunda bulundu. Avukat Onur Cingil ise hem Tzortzis hem de Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü yetkilileri hakkında soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulundu.
Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK) konuyla ilgili bir açıklama yaptı.“Atatürk'e hakaret etmek kimsenin harcı değildir” diyen ADK yönetimi açıklamada şunları kaydetti: “ADK, Atatürk Devrimlerini savunmak için görevinin başındadır ve Ata'yı hedef alan her tavrın karşısına dikilecektir” denildi.
The Economist: "Z kuşağı Erdoğan için en büyük tehdit"17 izlenme
Soylu'dan tepki çeken sözler! "Ay-yıldızlı tabutları taşımakla millet olunur"53 izlenme
AKP'de büyük Bülent Arınç kavgası! "Gülen kahpesine hizmet ediyor, istifa etsin parçalanırız!"501 izlenme
Deprem davasındaki tahliye kararı vicdanları yaraladı: Günlerce sarı bir mont aradım..."11 izlenme
Sosyal medyada 'Erdoğan sayesinde' akımı başladı30 izlenme
Sedat Peker’in işaret ettiği gazeteci Ali Tarakçı konuştu!115 izlenme
Kürşat Ayvatoğlu'nun kokain çektiği araç AKP Genel Merkezi'nin çıktı!172 izlenme
Sedat Peker davasında flaş gelişme!52 izlenme
Cezaevindeki sorunları anlatan Mehmet Türkmen hücreye atıldı!
Zafer Arapkirli sansürü protesto etti! "Onuru ile gazetecilik-yayıncılık yapmak isteyene yer mi yok?"
AKP ve MHP öğrenciye 650 TL’yi çok gördü!
AKP iktidarı, kesin korunacak hassas doğal sit alanlarında talanın yolunu açtı!