Malatya'da, sosyal medyada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından yargılanan öğretmene 10 ay hapis cezası verildi.
Malatya 5.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanık Murat K. ile avukatı katıldı. Habertük'te yer alan mahkeme kararının detayları şöyle:
"HESABIM ÇALINMIŞTI"
Mahkemede son savunması sorulan Murat K., "Ben paylaşımlarımda kesinlikle hakaret kastı ile hareket etmedim. Amacım eleştirmekti. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmedim. Hangi paylaşımların bana ait olduğunu savcılık aşamasında ayrıntılı olarak belirttim. O beyanım dışındaki paylaşımlar bana ait değildir. Çünkü benim 2016 yılının Aralık ayında facebook hesabım çalınmıştı. Hatta çalan şahıs arkadaşlarımdan kontör falan istiyormuş. Benim daha sonra haberim oldu. Facebook hesabımın şifresini değiştirdim. Paylaştıklarım yanlış anlaşılmış ise özür diliyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.
HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI
Sanık, dosya arasında bulunan ve kendisine gösterilen paylaşımı kendisinin yapmadığını savundu. Mahkeme, Murat K'ya, ' Atatürk'ün hatırasına alenen hakaretten' 10 ay hapis cezası vererek, sanık hakkında hükmedilen cezaya ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.
Mahkeme ayrıca, Murat K'nın 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan ise isnat edilen suçun yasal unsurları oluşmadığından dolayı beraatına karar verdi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1223202/Ataturk_e_hakarete_bildik_savunma__Hesabim_calinmis.html
Abdüllatif Şener 'Tayyip Erdoğan seçimi iptal etmeyi bile düşünebilir !'226 izlenme
Soylu’dan İmamoğlu’na: “Başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz”144 izlenme
Murat Kurum'un malvarlığında rantın izi: Borca karşılık nasıl daire aldı?45 izlenme
Türkiye'deki ''Eğitim Sistemi'' ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi !719 izlenme
Gazeteci Fatih Altaylı'ya tahliye30 izlenme
Financial Times'dan flaş iddia! "IMF'den yardım almamak için direniyor"88 izlenme
Milletvekillerine ölüm yardımı daha mı fazla?204 izlenme
Antalya Büyükşehir Meclisi öğrenci yurtlarının TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsisini iptal etti!46 izlenme
4 dairesi olup mutlu olmayan adam hiçbirşeyi olmayıp şükredenlere isyan etti: 'Adam sokaktan çöp topluyor Allah’a şükür diyip susuyor. Ben onlara geberin diyorum'
Engin Özkoç: “Şehit yakınları için toplanan 52 milyon lira nerede?”
Patronlar kulübü TÜSİAD'dan kayyum tepkisi
İYİ Parti dağılıyor: Üst düzey bir istifa daha