AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 28 Mayıs’ta Ayasofya’da gerçekleştirilen bir programda, ReisülKurra vekili Mustafa Demirkan, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü “zalim ve kâfir” ifadeleri ile hedef almıştı.
Hakkında suç duyurularında bulunulan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de sert tepki gösterdiği Demirkan için Diyanet, bilgi edinme hakkı kapsamındaki başvuruları yanıtsız bıraktı.
Diyanet, aradan geçen bir ayı aşkın sürede konuya değinmezken, bu konudaki başvuruları da görmezden geldi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden 4 Haziran’da yapılan başvuruda, “Diyanet İşleri Başkanlığı, başkanlığa bağlı olarak görev yürüten Demirkan hakkında iç disiplin yollarına başvurdu mu, inceleme başlatıldıysa hangi aşamada ve inceleme başlatılmadıysa başlatılması planlanmakta mı” soruları yöneltildi. Ancak, Diyanet, Bilgi Edinme Hakkı Yasası’na göre yapılan başvurularda yanıt süresi olan 15 işgünü içinde başvuruya yanıt vermedi.
'SIFATA' RESMİLİK KAZANDIRILDI
Osmanlı’dan itibaren var olan ReisülKurra makamına, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 6 Ocak’ta yayımlanan “Diyanet İşleri Başkanlığı ReisülKurra’lık Yönergesi” adlı yönerge ile resmiyet kazandırıldı.
ReisülKurra’nın nitelikleri, seçimi ve görevlerinin belirlendiği yönergeye göre, ReisülKurra, Türkiye’deki bütün hafız ve kurra hafızların başı ve üç yardımcısı bulunuyor. Makamın giderleri ise Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün resmi bütçesinden karşılanıyor.
https://www.krttv.com.tr/gundem/ataturkehakaretedenimamagizlilikh84235.html
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı15 izlenme
Taş ocağı için 2 bin 159 ağaç kesildi!81 izlenme
Cengiz 250 bin ağaç daha kesecek12 izlenme
Ünlü R&B şarkıcısı Robert Sylvester cinsel istismardan 30 yıl hapis!24 izlenme
Türk Telekom internet zammını bir miktar geri çekti171 izlenme
Yakalama kararı bulunan 2 müteahhit, depremde kendi yaptıkları binalarda hayatını kaybetti39 izlenme
Rektörden kendi ödeneğine % 600’lük rekor artış!194 izlenme
Hopa'da provokasyon! CHP'li adaylara yumruklu saldırı!25 izlenme
TÜGVA'nın ilkokul işgaline kaymakamlıktan onay! "Çocuklar üzerinde kampanya yürütülüyor"
Dikkat çeken ayrıntı: Kanal İstanbul ihalesinden bir gün sonra görevden alındı!
Murat Ağırel ve Timur Soykan'a tutuklama talebi
CHP Milletvekili Fikret Şahin’den “sahte bal” tepkisi: “Bu şirketleri kim koruyor?”