İstanbul'da Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organizasyonunda düzenlenen 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl anma etkiliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adının anılmaması üzerine etkinliği terk eden Avcılar Askerlik Şube Başkanı Albay Önder İrevul Hatay'a sürgün edildi.
Yurt gazetesi Haber Müdürü Uğur Can Biçer’in haberine göre; Albay İrevul, bu kararı beklediğini belirtirken verdiği tepkiden pişman olmadığını ve yapılan bu sürgünü madalya olarak gördüğünü ifade etti.
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İrevul, "Mesleğim icabı açıklama yaparak sizlere net bilgiler verme şansım yok. Evet tayin oldum. Gelen telefon ve mesajlara yetişemiyorum. Şu andaki görevimden ayrılmadan yapmam gereken bazı prosedürler var, devir teslim vesaire. Ayrıca okul açılmadan halletmem gereken yeni ev adresi ve kızımın okul işlemleri var. Bu ve bazı başka sebeplerle sizlere yeterince cevap veremiyorum. Beni affedin" dedi.
Yeni tayin yerine gitmemek için emeklilik, izin, rapor gibi hakları olduğunu kaydeden İrevul, bunların hiçbirini kullanmayacağını belirterek, "Kimse bıyık altından bile gülemeyecek. Beklemesem de utanmalarını, vicdanlarını zorlayacağım. Gideceğim oradaki silah arkadaşlarımla birlikte verilecek görevleri yerine getirmeye çalışacağım. Allah utandırmasın. Söyleyecek söz çok ama fazlası bana yakışmaz. Desteğiniz için teşekkür ederim" dedi.
'ÇÜNKÜ BEN HARBİYELİYİM'
İrevul, sürgün kararıyla ilgili ise, "Bekliyor muydum? Evet, şaşırdım mı? Hayır. Pişman mıyım? Hayır. Yorgun muyum? Evet. Üzgün müyüm? Hayır. Kızgın mıyım? Evet. Karamsar mıyım? Hayır. İsyan ediyor muyum? Hayır. Yapılanı madalya olarak görüyor muyum? Evet. Çünkü ben Harbiyelim" ifadelerini kullandı.
İşte o açıklama:

NE OLMUŞTU?
Avcılar Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül, Çanakkale Zaferi için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte şehitler adına okunan duada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adının anılmamasına tepki göstermişti. İrevül, duayı okuyan öğretmenin yanına gidip, “Mustafa Kemal Atatürk’ü duydun mu sen hiç? Ona niye Fatiha okumadın” diyerek tepkisini göstermiş ve salonu terk etmişti.
İrevul'a bu tepkisinin ardından idari tahkikat başlatıldığı iddia edilmişti.
https://odatv.com/ataturkdusmaninahaddinibildirenalbaysurgunedildi30061943.html
Çerçioğlu 522 milyonu kaptı! Topuklayan Efe'nin rant planı ortaya çıktı16 izlenme
Bakan Koca açıkladı: Toplam vaka sayısı 74.193'e, toplam can kaybı da 1643'e yükseldi!86 izlenme
Erdoğan'ın yayınladığı tasarruf genelgesinin üzerinden 1.5 ay geçti, bakanlık 12.4 milyon TL'ye araç kiraladı!41 izlenme
#deprem'de hasar gören evin su saatleri çalındı!49 izlenme
Rusya Akkuyu Nükleer Santrali'ne el koydu! Turhan Çömez gizlenen olayları açıkladı 'Rusların artık Türkiye'de bir üssü var!'89 izlenme
Durmuş Yılmaz Bilal Erdoğan'ın kulağını çekti: "Hangi işte helalinden kazanıp servet edindin?"19 izlenme
TMSF en büyük holding14 izlenme
Hatay depremi güvenlik kamerasına böyle yansıdı108 izlenme