İnsansız hava araçları ile belirlenen hedefler obüs, tank ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı. F16'lar bomba yağdırdı. PKK'lılar da ABD silahları ve keskin nişancılarla saldırdı. Ve dün 14.30'da hainlerin Kilis'e roket attığı Burseya Dağı tamamen ele geçirildi. Kaleyi andıran bölgeye Türk Bayrağı dikildi. Stratejik öneme sahip dağın alınmasıyla yaklaşık 13 kilometre uzağındaki Afrin merkezinin yolu açılmış oldu. Burseya'da konuşlanan askeri birliklerin bir sonraki hedefinin Kastal Köyü olacağı öne sürüldü.
Foto: Reuters
TSK düzenlediği Afrin operasyonunda 9 gün geride kalırken, bölgedeki en stratejik 13 noktadan ilki olan ve “2. Kandil” olarak anılan Burseya Dağı ile beraber Afrin'in 5 beldesinde 13'ü köy, 1'i köy altı yerleşim ve 4'ü stratejik tepe olmak üzere toplam 19 nokta örgütten kurtarılmış oldu.
Foto: ReuterÖte yandan TSK, Zeytin Dalı Operasyonu'yla ilgili son gelişmeleri açıkladı. Açıklamada, “Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYDYPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 44 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 25 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.
Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen dört Özgür Suriye Ordusu mensubu hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.
“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 40 PKK/KCK/PYDYPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 olmuştur.” denildi.
SuriyeTürkiye sınırında terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda ele geçirilen stratejik noktalardan 848 rakımlı Burseya Dağı, yakın çevresine hakim konumuyla dikkati çekiyor. Burseya Dağı, bölgede, Kilis ve SuriyeTürkiye sınırındaki Azez ilçesi istikametlerine karşı elverişli gözetleme ve ateş sahalarına sahip bulunuyor.
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/zeytindaliharekatinda10gunhedefkastalkoyu2193431/
Eylem Tok’un yeniden hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu34 izlenme
İmamoğlu: İstanbul’da 2,5 milyon işsiz bulunuyor88 izlenme
Mansur Yavaş'dan tarım talimatı! Halka ücretsiz şekilde dağıtılacak!76 izlenme
Erdoğan'ın sözleri 'şaibe' iddiasını çürütüyor: İstanbul'da her sandıkta 9 AKP'li vardı803 izlenme
Saray’ın müteahhidinin kaçak dükkânları yıkılacak28 izlenme
Ali Yeşildağ'ın iddiaları üzerine 13 isim hakkında harekete geçildi: 'Mutlaka yargılanacaklar'86 izlenme
AKİT yazarı Dilipak'tan Erdoğan'ı kızdıracak anket değerlendirmesi! "Gidişat iyi değil"33 izlenme
ABD'nin kovacağı işçilerde son gelişme98 izlenme
Yer: Türkiye! Bir Gineli ve bir Kamerunlu 'Ucuza altın var' diye milleti dolandırdı!
Halk Libya'ya asker göndermeye karşı... İşte çarpıcı anket sonucu
4 yaşındaki yeğenine istismarda bulunan dayı tekrar yeğeni ile yaşamaya başladı
Doğalgaz faturalarının neden yükseldiği belli oldu! Şirketler harcadıkça gaz faturası şişiyor!