Adana’da aralarında kentteki gazeteci ve vatandaşların da olduğu 10 bin kişin cep telefonuna, “Sayın K.K.A, daha önce yaptırmış olduğunuz tahlil sonuçlarında pozitif bulgulara ulaşılmıştır. Adana Şehir Hastanesi’nde 1. katta bulunan laboratuvarda Dr. S.D. Bey ile görüşmeniz gerekmektedir’ mesajı geldi.
Bir süre sonra aynı numaradan, ‘Az önce mesaj yanlış, özür dileriz’ ifadelerinin yer aldığı bir başka mesaj daha iletildi.
Adana Valiliği, mesajlar üzerine harekete geçti. Yapılan araştırmalar sonucunda gönderilen mesajın asılsız olduğu tespit edildi. Mesajda belirtilen isimde bir doktorun da olmadığı bildirildi.
Konuyla ilgili olarak mesajı gönderdiği tespit edilen Çukurova İlçe Müftülüğü’nde görevli memur A.T. hakkında Çukurova Kaymakamlığı tarafından soruşturma açılıp, açığa alındı.
Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube ekipleri, A.T.’yi gözaltına aldı. Şüphelinin yaklaşık 10 bin kişiye asılsız ‘korona’ virüs mesajı attığı ve mesajda adı geçen K.K.A’nın yine aynı müftülükte çalıştığı öğrenildi.
Emniyete götürülen A.T., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece ‘halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ARKADAŞINA ŞAKA YAPMAK İSTEMİŞ
A.T.’nin emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. Aynı müftülükte çalışan arkadaşı K.K.A.’ya şaka yapmak için mesaj gönderdiğini öne süren A.T.’nin, “Şaka yapmak istedim. Hazırladığım mesaj, toplu olarak gitmiş. Herhangi bir kastım yok” dediği öğrenildi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/asilsizcoronamesajiatanmuftulukmemurusakayaptim5688776/
AKP teşkilatında; cinsel istismardan grup sekse skandallar zinciri iddiasına yayın yasağı!696 izlenme
Valilik bulamadı: 479 bin 420 Suriyeli nerede?114 izlenme
Bakanlık, harita uçağıyla seyahati doğruladı43 izlenme
CHP heyeti İzmir'de: ‘70 milyar 985 milyon TL nerede, nereye harcandı?’74 izlenme
Mahir Polat'tan ilk açıklama: "Her şeyin daha iyi olacağına gerçekten kalpten inanıyorum"28 izlenme
Dünyaca ünlü piyanist Burçin Büke, Tarkan’ın yeni şarkısı “Geççek”i piyanoda yorumladı!74 izlenme
AKP'ye yakın Prof. İzzet Özgenç'ten YSK Başkanı'na tepki: "Görevden alınsın"47 izlenme
Son ankette MHP'ye büyük şok!50 izlenme