Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan çalışanlar ve emekliler için “Ne verirsek verelim enflasyon ortamında dipsiz kuyuda kayboluyor” sözü yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Erdoğan’ın emeklilik süreci dikkate alındığında “Dipsiz kuyu” tanımının, kendisinin de aralarında olduğu emekli vekilleri kapsamadığı ortaya çıktı. Erdoğan’ın ilk sigorta girişi 1974’te yapıldı. 19761981 yılları arasında ağırlıklı olarak et ve gıda üzerine faaliyet gösteren şirketlerde çalıştı. Nisan 2000’de SSK’dan emekli oldu. 9 Mart 2003’te milletvekili seçilmesi ile birlikte SSK’lılığı da sona erdi. 15 Nisan 2003’te yasal hakkını kullanıp Emekli Sandığı’na geçti ve milletvekili emekliliği için hak kazandı.
VEKİL KÂRDA, ASİL ZARARDA
Milletvekilliğinden emekli olma süresini 15 Şubat 2006’da doldurdu ve kendisine 2133 lira ‘emekli vekil’ maaşı bağlandı. Bu parayla o günkü kurdan 1616 dolar alınıyordu. Milletvekili emeklileri bugün ise 97 bin lira maaş alıyor. Bu da mevcut kur ile 3031 dolar ediyor. Yani emekli vekillere ödenen maaş, aradan geçen 18 yılda enflasyonun üzerinde yapılan zamlardan dolayı “dipsiz kuyuya” atılmadı. Tam 1415 dolar arttı. Buna karşılık 2006 yılında en düşük emekli maaşı 477 liraydı. Bu para o günkü kurla 361 dolar ediyordu. En düşük emekli maaşı bugün 10 bin lira oldu ama kur daha fazla arttığı için değeri 312 dolara düştü. Yani kur hesabına göre vekillerin maşı artarken, asillerin maaşı 49 dolar azaldı.
Sözcü
Miras kavgasından İzmir'de gövde gösterisine: Menzil'den İzmir'de binlerce kişiyle tövbe mitingi!16 izlenme
MHP'li Yönter'den Sedat Peker'li Cuma mesajı! Kırmızı bülten kaldırma talebi reddedilmişti21 izlenme
Tarımsal Destekleme Fonu düğün salonlarını desteklemiş27 izlenme
İşte dünyanın konuştuğu Sednaya Hapishanesi'nin gizli odaları154 izlenme
AKP seçmeni kadın utanmadan iftira atınca vatandaşlar ağzının payını verdi !2849 izlenme
Kaz Dağları talanının altından da AKP çıktı!139 izlenme
AKP'den emeklilere kötü haber: "Ülkenin hayrına olmaz" diyerek itiraz ettiler34 izlenme
Sabahları Geçmek Bilmeyen Ağrılarla Uyanıyorsanız Dikkat!34 izlenme
Gazze şiddetli saldırı altında, İsrail fosfor bombası kullanmaya devam ediyor
TRT’deki personel tasfiyesine mahkeme ‘dur’ dedi!
Eski Bakan 1,3 milyar araç garantisi verdiği şirkete 1 milyon maaşla geri döndü iddiası
Tahliye olan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'den ilk açıklama! "Özgürlüğün sevincini yaşayamıyorum! Yüreğimin yarısı içeride kaldı"