Halk ozanı Aşık Veysel'in (Veysel Şatıroğlu) Avcılar'daki bir parkta bulunan heykeline zarar verildi. Heykelin sazının sap kısmı kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından kırıldı. Avcılar Belediyesi sazın tamir edilmesi için harekete geçti. Kırılan sazın sap kısmı yeniden yaptırılarak yerine takıldı.
Avcılar'da Erol Mumcu Kültür Sanat Parkı'ndaki Aşık Veysel heykelinin sap kısmı geçen hafta kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırıldı. Aşık Veysel heykelindeki sazın kırıldığını fark edenler duruma tepki gösterdi.

Heykele zarar verilmesine sinirlenen Doğan Enis, "İnsanlık dışı. İnsan olsa bunu yapmaz zaten" derken, Burçak Salgun, "Bunu saygısızlık olarak görüyorum. Aynı zamanda bir an önce yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kırarak ne elde edeceksiniz" şeklinde konuştu. Heykele zarar verilmesine üzüldüğünü söyleyen Hasan Şeker ise, "Bu bir saldırıdır. Sanata saldırıdır. Doğru bulmuyorum. Ülkemizde maalesef sanata da sanatçıya da normal şartlarda saygı duyulmuyor ama öldükten sonra özellikle dünyaya mal olmuş sanatçılarımıza bence hak ettiği değerin verilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Heykelin onarılması için Avcılar Belediyesi harekete geçti. Avcılar'da bir süre önce aynı parkta kırılan Adile Naşit heykelinin çalınan çanını yaptırarak yerine takan, alanında tanınmış Yusuf Biçer ile yeniden bağlantı kuruldu. Park ve Bahçeler Müdürü Emre Remzi Gürşen, heykele zarar verildiğini farkedince harekete geçtiklerini ifade ederek "Belediye başkanımız Utku Celal Çaykara'nın sanat ve sanatçımıza vermiş olduğu değere istinaden heykel üzerindeki bakım onarım çalışmalarını tamamlıyoruz. Sanatçılarımızın anılarını yaşattığımız eserlerimiz Avcılarımızda değer görmeye devam edecek" dedi.

Bir süre önce aynı parkta Adile Naşit heykelinden çalınan çanı Amasya'da yaptırarak yenisini monte eden Yusuf Biçer, Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü mırıldanarak sazının sapını onardı. Biçer, "Ne amaçla bunu yaptıklarını bilmiyoruz. Bu heykel fiber glass'tan yapılmış üründür. Bizim de 40 yıldır işimiz bu fiber glass heykeller yapmak, kırıldığı zaman da gelip tamirini yapıyoruz. Aşık Veysel'i Türkiye'de herkes seviyor. Büyük bir halk ozanı, herkes biliyor zaten. Bunu yapanlarla ilgili yorum yapamıyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: DHA
Gerçek Gündem
Thehiddengod1 lakaplı Kawhi Leonard’dan Korkunç İddialar 14 Ağustos ve 9 Ağustos’a Dikkat28 izlenme
“Çok Yaşa Tayyip Dede” şarkısı yaptı Genel Müdürlüğü kaptı!42 izlenme
Son anket: Kılıçdaroğlu, Erdoğan'la arasındaki farkı 10 puanın üzerine çıkardı, AKP ve CHP kafa kafaya35 izlenme
Teröristbaşı, 'baş müzakereci' ilan edildi21 izlenme
Terazideki ürünü gören 'Nereden nereye' diyecek40 izlenme
Uluslararası ajans seçimi böyle duyurdu… İlk kareler geldi820 izlenme
Savaşta bir ilk: İran, Orta Doğu dışındaki üsse balistik füze attı14 izlenme
AA çalışanları: Verilerin nereden alındığını biz de bilmiyoruz398 izlenme
Ticaret Bakanlığı'nda 140 bin 595 TL maaş alan personel kim?
THK’da çok uzun yıllar orman yangınlarıyla mücadele eden güzide pilotlarımızdan çağrı: "Yangını THK uçaklarına bırakın"
İçişleri'nden hutbe tartışmasına inceleme
Emekli astsubaylar, görev zorluğundan doğan haklarının verilmesi talebiyle Niğde’den Ankara’ya yürüyüş başlattı