Enflasyon ve döviz kurlarındaki artışla birlikte Türkiye’de vatandaşın otomobil alması neredeyse hayal olurken, ülkelere göre asgari ücret ile otomobil fiyatları karşılaştırıldı. Almanya, İtalya, ABD, Bulgaristan, Çin ve Türkiye’nin karşılaştırıldığı tabloda, ülkemiz ile diğer ülkeler arasındaki fark dudak uçuklattı.
Ekonomim’den Özder Şeyda Uyanık’ın haberine göre, Volkswagen’in hemen her ülkede sattığı en temel model olan Golf’ün fiyatı, Türkiye’de 1 milyon 585 bin 200 TL’den başlarken, ABD’de 31 bin dolar 965 dolar, Almanya’da 28 bin 330 Euro, İtalya’da 29 bin Euro, Çin’de 129 bin Yuan ve Bulgaristan’da 51 bin 152 leva olarak görüldü.

Söz konusu ülkelerde asgari ücretle Türkiye’ye göre çok daha rahat şekilde otomobil satın alınabilirken, Almanya’da bir asgari ücretlinin 14 ay çalışmayla, İtalya’da 20 ay çalışmayla, ABD’de 28 ay çalışmayla Golf otomobiline sahip olunabiliyor.
Bulgaristan’da ise 47 ay çalışmayla 2 yılda otomobil parası biriktirilebilirken, Çin’de ise 48 ayda sıfır Golf otomobili alınabiliyor.
Türkiye’de ise asgari ücretli çalışanın tam 72 ay çalışması gerekiyor. Türkiye’deki otomobil fiyatlarında yüksek vergiler dikkat çekiyor.
Kaynak: Ekonomim
Gerçek Gündem
6 Şubat depremlerinde krediyle aldığı evi yıkılan Hacı Ali Erkmen: “Sekiz yıl boyunca olmayan evin kredi taksidini ödeyeceğim”19 izlenme
Sorunlar askıda, icra iflas Haziran'da patlar!41 izlenme
Dış Ticarette Açık Günden Güne Artış Gösterdi25 izlenme
10 Kasım'da böyle mesaj atan bu kişinin MEB'de ne işi var?374 izlenme
Aziz Sancar'dan Anıtkabir'e ziyaret "Ben küsüm ülkeye"786 izlenme
Ulaştırma Bakanı'ndan Instagram açıklaması: "Dakikalar içerisinde..."33 izlenme
Alman liderden skandal ‘Türkiye’ talebi!48 izlenme
Yaprak kımıldamıyor! Çeşme-Bodrum-Antalya292 izlenme