Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.
Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Türkiye büyümede OECD'de 2. ülke konumundadır. IMF programları istikrarsızlık getirir. Türkiye pandeminin getirdiği olumsuzluğa dalgalanmalara rağmen büyümesini sürdürdü.
ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?
Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediğin gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa. Ancak bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yönde. Yıl sonunda yüzde 30'un altında yüzde 20'lerde bir enflasyon ile karşılacağız. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilediği bir ortamda da yaptığımız artış asgari ücretlilerin alım gücünün korunmasını sağlayacaktır.
SÖZLEŞMELİ PERSONEL
Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız. Netleşen bir takvim yok. Dosyamız netleşince açıklayacağız. Kamuda daha adil bir düzenleme beklentisi vardı.
EYT'DE SON DURUM
EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Kamudaki EYT'liler emekli olmayacaktır. EYT'li maaşında az zam iddiası doğru değildir.
"GEÇİCİ İŞÇİ SORUNUNU SEÇİM ÖNCESİ ÇÖZECEĞİZ"
Geçici işçi sorununu seçim öncesi çözeceğiz. EYT'den sonra Meclis'e getireceğimiz konulardan birisi de budur.
SENDİKA MESAJI
Sendikalaşmanın Türkiye'nin demokrasisine yapacağı katkı olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni gelişmeyi açıklayacağız.”
Yeniçağ
Fikri Sağlar'a Süleyman Soylu'ya hakaretten dava açılmıştı, Sedat Peker'den flaş açıklama!68 izlenme
Avrupa Birliği sınırlarını kapattı154 izlenme
Ayasofya'nın yanı başındaki 1500 yıllık sarnıç, SPA merkezine çevrildi!42 izlenme
Elektrikte halka 10 milyar TL yük!45 izlenme
Şehit olan 10 orman işçisinin kimlikleri belli oldu40 izlenme
Gülistan Doku davasında eski vali Sonel'e bir tutuklama daha18 izlenme
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.351 yeni vaka tespit edildi, 13.163 kişi sağlığına kavuşurken, 232 kişi hayatını kaybetti!52 izlenme
CHP 95. yıldönümünü kutluyor167 izlenme