Türkiye'de hem hasta ve hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan hem de maaşlarını düşük bulan doktorlar ülkeyi bir bir terk ederken, dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.
Yeniçağ'da yer alan habere göre, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir Aile Sağlık Merkezi'nde çalışan doktorların tamamının Arap uyruklu olması tepki çekti.

Türk doktorlar ise mevcut durumdan rahatsız. Aile Hekimleri önümüzdeki günlerde iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. Yaptıkları açıklamada “Kendi sağlığımız, halkın sağlığı ve insanca sürdürülebilir yaşam koşulları için 1718 Şubat 2022 tarihinde iki gün iş bırakıyoruz" ifadelerine yer verilmişti.
TALEPLER KARŞILANMAZSA 141516 MART'TA YENİDEN İŞ BIRAKILACAK
“Koruyucu hekimlik uygulamalarını geliştirmek, işler hale getirmek, insana ve ekonomiye en büyük yatırımdır. Halkımızın sağlığı ve ülkemizin ekonomisi için var gücümüzle çalışmaya ve mücadele etmeye kararlıyız" denilen açıklamada, bu taleplerin yerine getirilmemesi halinde 141516 Mart’ta da 3 gün iş bırakma eylemi yapılacağı belirtilmişti.
AİLE HEKİMLERİNİN TALEPLERİ
AHESEN’in açıklamasında aile hekimlerinin taleplerini şöyle sıraladı:
“Etkin bir sağlıkta şiddet yasası bir an önce çıkarılmalıdır.
30 Haziran 2021 tarihli Aile Hekimliği Ödeme Sözleşme Yönetmeliği'nin geri çekilerek, aile hekimliği alanında faaliyet gösteren dernek, sendika ve meslek örgütlerinin de görüşleri alınarak revize edilmelidir. İlgili genelgenin iş güvencesini yok sayan ve HYP (Hastalık Yönetim Platformu) ile ilgili maddeleri ivedilikle askıya alınmalıdır.
Aile hekimliği çalışanlarının yıllar içerisinde oluşan hak ediş kayıpları telafi edilmeli ve hak edişler emekliliğe yansıtılmalıdır.
Aile sağlığı merkezi (ASM) gider ödemelerini memur maaş zammına endekslemek ASM'lerin işleyişinin sürdürülmesini imkânsız hale getirmiştir. Aile hekimleri, hekimlik görevlerinin yanında aynı zaman da işletmecidir. Mevcut uygulamada maaş artışı görüşmeleri aile hekimliği çalışanlarını kapsamamaktadır. Aile hekimliği çalışanlarının hak edişleri ve cari gider ödemeleri, aile hekimliği alanında faaliyet gösteren ve en fazla üyesi olan sendika ile yapılmalıdır.”
CHP, Hatay'daki son durumu paylaştı: Fark düşüyor67 izlenme
Murat Kurum da GSM operatörlerini savundu: "16 milyon yüklenince sistem kaldırmıyor!"22 izlenme
İskenderun Belediye Başkanı AKP'li Seyfi Dingil' mitingde küfür etti !1113 izlenme
Trol hesaplar, dolandırıcılıkta da kullanılmış!61 izlenme
IŞİD'li teröristler hakkında korkutan iddialar! "Türkiye'de nasıl bu kadar rahatlar?"67 izlenme
Diyarbakır'da şok görüntüler! Maskesiz genç kız, yolda yürüyen maskeli öğrencinin yüzüne tükürdü!75 izlenme
Maden faciası bölgesinden sıcak görüntüler: Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor64 izlenme
Daha kurdelalar yeni kesildi! 3. köprü satılıyor, 3. havalimanı da gündemde!138 izlenme
Sokağa çıkma yasağını ihlal eden kişi polise kürekle saldırdı!
Enflasyonun önü alınamıyor: İstanbul'da perakende fiyatlardaki artış sürüyor!
Adıyaman enkaz altındayken AKP’li belediye başkanından Togg şovu!
İmamoğlu'nun yapay zekâ görüntüsüne soruşturma açılmıştı: CHP'li vekil 'Ama montaj ama şu ama bu'yu hatırlattı