Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, “FETÖ” üyeliğinden yargılandığı davada “delil yetersizliğinden” verilen beraat kararına itiraz etti.
İstinaf Mahkemesi’ne başvuran Yeter, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosya kapsamında yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle verdiği beraat kararına itiraz ederek “atılı suçu işlemediğinin sabit olması” gerekçesiyle hakkında beraat verilmesi talebinde bulundu.
Yeter’in avukatı Selçuk Nuray itiraz dilekçesinde “müvekkilinin kayınpederinin siyasi bir şahsiyet olması nedeniyle suçlamaların siyasi hırs ve intikam duygusu ile yapıldığına şahit olduklarını” ileri sürdü.
Dilekçede “Sayın mahkemenin verdiği karara sonuna kadar saygılıyız, ancak istinaf talebimiz; müvekkilimizin üzerindeki bu olası şüphenin kaldırılması, suçsuzluğunun sabit olması, kastının bulunmadığından beraat kararı verilmesi noktasındadır” ifadesine yer verildi.
Mahkemenin gerekçeli kararını açıklamasının ardından geçen hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da beraat kararının bozularak sanığın cezalandırılması talebiyle İstinaf Mahkemesi’ne başvurmuştu.
https://halktv.com.tr/gundem/arincindamadiberaatkararinaitirazetti409545h
Gazze’de korkunç gece… İletişim kesildi, bombalar susmadı27 izlenme
Esenyurt Belediyesi'nden 31 Mart'tan sonra yapılan tüm paylaşımlar silindi21 izlenme
Tornacılık yapan kadın öyle konuştu ki: 'Gemiciklerin, yalıcıkların, saraycıkların var. Sonra de ki namaz kılıyorum. Seninle aynı dini paylaşmak istemiyorum'26 izlenme
İmamoğlu: Suç duyurusunda bulunacağım86 izlenme
Afganla nişanlanan Türk kadından Türk insanına hakaret! "Sizin hayatınızda göremediğiniz o Alman pasaportuna sahip. Siz Afgan dediğiniz kişinin tırnağındaki kir bile olamazsınız"38 izlenme
Meral Akşener’den bomba iddia! 'Reza Zarrab’a karşılık satışa çıkarıldı'1446 izlenme
Ordu davasının ardındaki sinsi plan!124 izlenme
Bartın'daki maden patlamasında can kaybı sayısı 41'e yükseldi33 izlenme
Emekliye yok yandaşa var! TOKİ'nin Hatay'daki dev ihalesini Sarayları yapan firma kazandı
Cumhur İttifakı'nda 65 milyonluk deprem! Mahkemelik oldular
MKP'den AKP'ye tehdit gibi ittifak tepkisi 'Biz çekilirsek, AKP iktidarı biter'
Rusya, Avrupa’nın en büyük nükleer santralini ele geçirdi!