Libya üzerinde en büyük provokasyonu yapan ve bölgede gerilimi artıran ülkelerin başında gelen Suudi Arabistan akıllara durgunluk veren bir açıklama yaptı… Yaklaşık bir yıl önce İstanbul’daki Başkonsolosluk binasında muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı öldüren ve kısa bir süre içinde örtbas eden Suudi Arabistan, dışişleri bakanlığı aracılığıyla bir açıklama yayınladı.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı ve resmi haber ajansı SPA’da da yayınlanan açıklamada, TBMM’den geçen Libya tezkeresi hakkında ifadeler yer aldı.
Açıklamada, “Suudi Arabistan, son dönemde Türkiye’nin Libya’daki hamlelerini kınıyor ve Libya tezkeresinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararını ihlal ediyor. Krallık, Türkiye’nin bu hamlesinin Libya’nın güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğini tasdik ederken aynı zamanda Arap ve bölgesel güvenliğe de tehdit oluşturuyor. Bu karar bir Arap ülkesinin iç işlerine karışmak anlamına geliyor ve uluslararası prensipleri ve anlaşmalara karşı geliyor” ifadesi kullanıldı.
Coronanın laboratuvardan yayıldığını ilk o söylemişti! Eski CDC Direktörü Redfield: Ölüm tehditleri alıyorum36 izlenme
Tanju Özcan’a su şişesi fırlatmıştı, özür dilemeyen AKP’li Meclis üyesi dışarı çıkartıldı42 izlenme
Son ankette büyük şok: MHP ilk kez baraj atına düştü!9 izlenme
Berat Albayrak için kara para aklama ve İslamcı teröre destek iddiası!156 izlenme
Şehir hastaneleri elektrik alacak şirket bulamadı41 izlenme
PKK yandaşları Oslo'da içinde bebek bulunan Türk ailenin aracına saldırdı !179 izlenme
Ege'de bayrak krizi! Yunanistan'dan ilk açıklama geldi461 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Egemenlerin düzenini yıkacağız"28 izlenme
23 yıllık iktidar son mu buluyor? AKP'nin kalesi Trabzon'da 'hükümet istifa' sesleri
AKP'li Eray Karadeniz kendini seçilmiş başkan sandı, esnaf gezisine çıktı
Ali İhsan Yavuz bu akrabalara ne diyecek?
Deprem tarımı nasıl etkiledi, hangi ürünlerde rekolte kaybı endişesi var?