Uygulamayı haksız bulan benzin istasyonları işletmecileri yargı yoluna gitti ve “Bizde zaten benzeri sistemler var neden yenisini takıp para harcıyoruz?” dedi. Tüketici dernekleri ise, “Devlet denetim yapamıyorsa yükü neden biz çekiyoruz? Neden ikinci bir MTV gibi para ödüyoruz?” diye konuştu.
Akaryakıt istasyonlarının 14 milyar TL’lik bir zarara uğrayacağını söyleyen Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol Ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Murat Bilgin, “Öncelikle sektörümüzün vergi kaçakçılığı ile ilişkilendirilmesi bizi çok üzdü. Bu kaçak petrol ülkeye girerken oluyordu ki o da büyük ölçüde önlendi. İstasyonlarda farklı plakaya fiş kesilmesi ile oluşan kayıpkaçak bahsedildiği kadar yok. Kaldı ki biz bunun için zaten sistemler yaptık. OKC sistemimiz bu işi 2.5 milyon ticari araçta yapıyor. Gelin diğer araçları da bu sisteme entegre edelim daha masrafsız olur. Şimdi neden 13 bin istasyonun her birine 1 milyon TL’yi aşan masraf yaptırıyorsunuz? Bu aletleri kim üretti? Onu bile bilmiyoruz” dedi. Bilgin, uygulamanın iptali için dava açtıklarını da söyledi.
Bu sistemin Türkiye’deki 20 milyon araca ücretli bir şekilde takılmasını eleştiren Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Kaçak varsa bunu yakalamak devletin görevidir. Ben neden ekstradan para ödüyorum? Zaten dünya kadar vergi ödüyoruz, aracımızı her değiştirdiğimizde bu sistem iptal olacak hem aracın yeni sahibi hem eski sahibi birer tane daha alacak. Bu nasıl bir israftır? Kime rant kapısı açılıyor? Bu araç kullanıcıları için adeta ikinci bir MTV’dir” diye konuştu.
Sözcü
Gezi protestolarının 13. yılı... Emel Korkmaz konuştu: "Oğlumu kaybettiğim gün bile umudumu yitirmedim"26 izlenme
Sedat Peker Erdoğan'a çok yakın bir ismin eskiden yaptıklarını anlattı: Zehir zemberek iddialar!94 izlenme
Mahkemedeki açıklamaları gündem olmuştu: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yeni dava31 izlenme
Yaşar Nuri Öztürk, zamanında Diyanet için bakın neler söylemişti !579 izlenme
Taliban stadyumda idam etti! Binlerce kişi izledi!59 izlenme
Adam Aşmış ! Hem Kur'an Okuyor Hem Telefona Bakıyor !907 izlenme
Bir bu eksikti: Sahte diplomalı Suriyeliler!572 izlenme
Hapisteki Atatürk düşmanı Fatih Tezcan takipçilerinden para istedi61 izlenme
Yürek yakan olayı Haluk Levent duyurdu: Çaresiz anne intihar etti...
AFAD acı haberi duyurdu: 2 ölü, 4’ü asker 10 yaralı
Dünya devi temizlik markası Türkiye'den çekiliyor
Doğal Hayatı Koruma Vakfı mütevelli heyeti üyesiydi! Limak Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, üyelikten ayrıldı