Yurt gazetesinin haberine göre, Antalya'da seçimlerden iki gün önce ortaya çıkan eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı AKP'li Menderes Türel'in eşi Ebru Türel'e ait olduğu öne sürülen ses kaydıyla ilgili gözaltına alınan ve Antalya AKP İl Yöneticisi'nin yeğeni olduğu iddia edilen belediye çalışanı Niyazi Ateş tutuklandı.
CHP'LİLER SERBEST
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim koordinasyon merkezinde görev yaptığı belirtilen Cem O., Cemil B., Yusuf M., Cem Özgür Y., Doğukan D., Batuhan G., Niyazi Ateş ile Maksut A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Ebru Türel’in gizlice ses kaydını alan ve montajlayıp internette yayınlayan kişi olduğu belirlenen belediye şirketi ALDAŞ’ta çalışan Niyazi Ateş, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanırken, şüphelilerden Cem O., Cem Özgür Y., Yusuf M. ile Batuhan G. serbest bırakıldı. Cemil B. ile Doğukan D. ve Maksut A.'nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.
NE OLMUŞTU?
Antalya eski AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel'e ait olduğu öne sürülen ses kaydı gündem olmuştu. Ebru Türel'e ait olduğu iddia edilen ses kaydı, seçimlerden önce sosyal medyada yayımlanmıştı. Menderes Türel, ses kaydına ilişkin, "Klasik FETÖ taktikleri. FETÖ'cü hesaplarından montaj kasetlerle yayılıyor" açıklamasında bulunmuştu.
Tartışma yaratan kayıtlarda Ebru Türel olduğu öne sürülen kişinin, oluşturulan ekibe bedava ulaşım kartı dağıttığı ve bu kişilere toplu taşıma araçlarında propaganda yapmasını söylediği duyuluyor.
Ses kaydında geçen konuşmalar şöyle: “İkiliüçlü gruplar halinde size verilen otobüs kartlarıyla, bineceksiniz, konuşacaksınız ve ineceksiniz. Erkekler de kahvelere gidip bunları konuşacak. Mesela, ‘PKK’lılar CHP’nin listesinde. Ben bugüne kadar hep CHP’ye oy verdim ama şimdi sandığa gitmeyeceğim. Baksana, eş başkanları, bundan sonra Ankara ve İstanbul’u HDP yönetecek, diyerek tehdit ediyor.”
Oran verildi, tek tek hesaplandı: İşte memur ve emeklinin heyecanla beklediği 2023 maaşları127 izlenme
Sinan Ateş suikastında bilirkişi raporu çıktı: Kurşunların kimin silahından çıktığı belirlendi43 izlenme
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan yeni kararla, konut kredilerinde önemli bir değişiklik yapılacak35 izlenme
TİM Başkanı bile dayanamadı isyan etti: "Avrupa’dan yüzde 60 daha pahalıyız"9 izlenme
Otobüste öpüşen çifte müdahale eden yolcuya diğer yolculardan tepki ! 'Türkiye'de insanlar öpüşemez mi ?'1120 izlenme
İstanbul'da simide zam geldi23 izlenme
Prof. Dr. Saltık AVM'lerin açılmasını eleştirdi: Hatalar nedeniyle ortaya çıkabilecek vakalar kamufle edilebilir54 izlenme
Öcalan'la görüştürülen isim kullanılmış mendil gibi kenara atıldı!133 izlenme