Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz’ın paylaştığı araştırmaya göre, kararsızlar dağıtıldığında AKP’nin oyları yüzde 33.2, MHP’nin oyları yüzde 6.9; CHP yüzde 26.8, İYİ Parti ise yüzde 13.8 bandında yer aldı.
Bu sonuçların ardından Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı 40.1, Millet İttifakı’nın oy oranı 40.6 oldu. Ankette, “Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı adayı olursa oy verir misiniz?” sorusuna katılımcıların, yüzde 48,2’si “kesinlikle oy vermeyeceğim” yanıtı verdi.
Katılımcıların yüzde 83,2’i Türkiye’de ekonomik kriz yaşandığı yönünde görüş bildirdi.
YAVAŞ FARK ATTI
Öte yandan katılımcılara yöneltilen, “Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır?” sorusuna yüzde 41,1’i “Mansur Yavaş”, yüzde 29’u ise “Erdoğan” yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili de “Kendinizi hangisine daha yakın hissediyorsunuz?” diye soruldu. Katılımcıların yüzde 44,1’i Akşener’i tercih ederken, yüzde 39,5’i Erdoğan’ı tercih etti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/ankettenerdoganakotuhaberciktih70510.html
İddianame sonrası İmamoğlu'ndan ilk açıklama: "İhtiyacımız, milletimizin egemenliği ve adalettir!"14 izlenme
İBB borsası ifşası yandaşları birbirine düşürdü! Nedim Şener ile Mücahit Birinci küfürleşti15 izlenme
CHP’den emekliyi sevindirecek teklif95 izlenme
Dış ticaret açığı Mayıs'ta rekor kırdı!32 izlenme
PTT'nin taşınmazları elden çıkarılıyor: 1.7 milyar TL'lik satış!16 izlenme
Kitapta büyük kriz: Bakısı bitenler basılamıyor, satış garantisi yoksa baskı da yok!47 izlenme
Fenerbahçe 117 yaşında! Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet vurgulu Atatürk’ün ziyareti videosu38 izlenme
Ekrem İmamoğlu isyan etti: Bu diyaloğu yaratan ve yaşatan hangi bürokrat varsa kınıyorum!72 izlenme