Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün, TOGO İkiz Kuleleri Davası'nda taraf olan Çankaya Belediyesi'nde çalışan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş hakkında “işe gitmeden maaş aldığı ve haksız kazanç sağladığı” gerekçesiyle şikayette bulundu. Şikayetin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Karakuş hakkında “memurluktan atılması” için soruşturma başlatıldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan ön inceleme raporu sonrası soruşturma açılmasına izin verdi. Karakuş ve Çankaya Belediyesi, soruşturma izninin iptali için Danıştay'da dava açtı.
İÇİŞLERİ, DANIŞTAY’IN KARARINI YOK SAYDI
Danıştay 18. Dairesi, Tezcan Karakuş hakkında Çankaya Belediyesi'ndeki görevini aksattığı gerekçesiyle verilen soruşturma iznini iptal etti. Ancak soruşturma izni iptal edilmesine rağmen Danıştay kararını yok sayan İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Karakuş'un memurluktan çıkarılmasını görüşmek için bugün toplandı. Karakuş hakkında memuriyetten çıkarılma cezası verildi.
İmara aykırı yapıldığı için Danıştay’ın yıkım kararı verdiği TOGO kulelerinin yıkım süreci geçen ağustos ayında başlamıştı.
Sözcü
İsrail'in satın aldığı M-346 uçaklarından ikisi ülkeye ulaştı24 izlenme
Son anketten dikkat çeken sonuçlar: İstanbul'da AKP'ye şok!57 izlenme
Güllü'nün kızının ifadesi ortaya çıktı! "Benim herhangi bir şeyden korkum yok"27 izlenme
Faturalarını ödeyemeyen 53 bin elektrik, 123 bin doğalgaz abonesi hakkında yasal işlem başlatıldı!43 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: Erken, baskın ya da geç hiç fark etmez; ilk yapılacak seçimde gidecekler70 izlenme
TÜGVA yaz kampına konuşmacı olarak katılan Murat Ülker'e Filistin ve Gazze tepkisi: "Hiç utanmadınız mı?"19 izlenme
AKP'lilerin görmek istemediği video! 'Kış geliyor mont almamız gerekiyor. 300 lira, 400 lira. Babası olmayanlar, parası olmayanlar için çok fena'31 izlenme
Anketler, kendisini 'Bu fakir' diyerek savunan Erdoğan'ı yalanlıyor: Yurttaşa göre AKP zengin partisi!46 izlenme
İBB'de terörist aranırken Antalya'da bir Pakistanlı Türkiye’ye karşı cihat ilan etti! "Antalya’ya cihat için silah getirdik"
Emeklilerin bayram ikramiyesine zam! İşte yeni ücret
34 milyon kişinin banka borcu var!
AKP'li Ayhan Oğan'ın yeni skandal sözleri ortaya çıktı ! 'İlk dört madde değişebilir, Atatürk kurucu değildir'