Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara’da 1 Ağustos'tan itibaren simidin 10 TL olacağını duyurdu. Delibaş, "Paranın alım durumu gittikçe kötüye gidiyor. Her gün maliyet hesapları yapmak zorundayız. Hepinizden Ankaralılar olarak özür diliyoruz; çünkü biz yapmıyoruz, sadece güncelliyoruz" dedi.
Seçimlerin ardından birçok kaleme zam yapılırken, ekmeğin ardından zamların en çok yansıdığı ürünlerden biri de simit oldu. Ankara'da daha önce zam yapılarak fiyatı 7 liraya yükseltilen simit için fiyat güncellendi.
Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, 1 Ağustos'tan itibaren Ankara’da simidin 10 TL olacağını duyurdu. Simide en son 22 Ocak’ta zam yapılmış, 7 TL olmuştu. Delibaş, Başkent’te simidin 7 TL’den satılacağını bildirdi.
Delibaş, zammın gerekçesini ise şöyle açıkladı:
“Ankaralı vatandaşlarımız maalesef yine bir zam haberiyle karşınızdayız. Ankara’da 12 Ocak’ta simide 7 TL zam kararı 1 Ağustos itibarıyla Ankara’da simit 10 TL olacaktır. Paranın alım durumu gittikçe kötüye gidiyor. Her gün maliyet hesapları yapmak zorundayız. Bugün mazotun litresi 37 lira. Biz geçen sene 17 liraya aldığımız mazotu bu sene 37 liraya alıyoruz. Susam fiyatlarına yüzde 300 zam geldi. Un fiyatları yüzde 300 zam yedi. Kiraları konuşmaya bile gerek yok. Bu meslek yapılamaz hale geldi. Hepinizden Ankaralılar olarak özür diliyoruz; çünkü biz yapmıyoruz, sadece güncelliyoruz.”
Gerçek Gündem
Dört koldan savuruyorlar: Bakanlıklardan milyonluk temsil34 izlenme
Emniyetten Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözlerine skandal yasak !144 izlenme
Binden fazla asker zehirlendi, Manisa Valisi Mustafa Güvençer olaya "psikolojik" dedi !243 izlenme
İBB, TÜRGEV ve Ensar protokollerini feshetti!102 izlenme
AKP'li belediyeye polis baskını! Kaybedeceğini anlayınca belediyenin kameralarını kapattırdı53 izlenme
Saray’a soru yasak!206 izlenme
Sedat Peker: "İçişleri Bakanlığı’nda bir manyak oturuyor"101 izlenme
Vatandaş etin tadını unuttu, ESK kasasını doldurdu: Kâr artışı yüzde 2 bin 506!21 izlenme
Tarihin akışını değiştiren BÜYÜK DESTAN! 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü!
New York Times, ekonomik krizin 3 çocuklu bir aile üzerindeki etkisini yazdı "Temel ihtiyaç yok"
CHP listelerinden Meclis'e giren milletvekilleri istifa etmeye başladı: "Kendi partimizle yemin edeceğiz"
Partilerin ilçe seçim kurulu kararlarına itiraz süresi sona erdi: İşte son durum